Felaketin boyutunu ilk kez istenen yardım gösteriyor

Güncelleme Tarihi:

Felaketin boyutunu ilk kez istenen yardım gösteriyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2011 00:00

Türk-Japon İş Konseyi Başkanı ve aynı zamanda Japon otomobil markası Isuzu’nun Türkiye Distribütörü Anadolu Grubu Başkanı Tuncay Özilhan, Japonların’ın ilk kez uluslararası yardım çağrısı yaptıklarına dikkat çekti.

Japonya ile uzun zamandır iş yaptıklarını hatırlan Özilhan, bu konuda, şunları söyledi: “Japonların ilk kez bu kadar büyük bir felaket yaşadıklarını görüyorum. O kadar büyük olmalı ki çok gururlu olmaları ile tanıdığımız Japonları ilk kez uluslararası yardım çağrısı yaparken gördük. Kobe depremi sırasında bile ülke kendi kendine yetmeye çalışmıştı. Ancak bunda depremin hemen ardından hükümetten uluslararası yardım çağırısı geldi.”
Isuzu etkilenmedi
Isuzu’nun depremin olduğu bölgede fabrikası olmaması nedeni ile üretiminin depremden olumsuz etkilenmediğini kaydeden Özilhan şunları söyledi: “Japonya ile kısmen de olsa haberleşebiliyoruz. Şu ana kadar aldığımız bilgilere felaketin boyutlarını tam olarak ortaya çıkarmak uzun zaman alacak. Sadece bölgede tsunamiden dolayı oluşan çamuru temizlemek bile aylar sürebilir deniliyor. Isuzu’nun tedariki konusunda sorun yok. Ancak diğer büyük otomobil şirketleri Toyota ve Honda’nın üretimi durmuş vaziyette.”
Türkiye de etkilenir
Otomotiv sektörünün üretim üslerinden biri olan deprem bölgesinde özellikle yan sanayi ve yedek parça üreticilerini yoğunlaştığını kaydeden Özilhan şöyle devam etti: “Japonya’dan ihracat yapan, ara malı alan, yedek parça alan ülkeler de bu depremden etkilenmiş olacak. Üretime tekrar ne zaman başlanabilir, bu da belirsiz. Başta Japonya olmak üzere tüm ilişkili ülkelerin ekonomileri etkilenir. Toyota ve Honda konusunda Türkiye de etkilenebilir.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!