Felaket tellalları boşa çıktı

Güncelleme Tarihi:

Felaket tellalları boşa çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2017 22:00

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, kriz simsarlarının, felaket korosu tellallarının korku senaryolarının boşa çıktığını belirterek, “ekonomide de kurda da istikrar tesis olmuştur” dedi. Yıldırım, partisinin dünkü TBMM grup toplantısında işsizliğin şubat ayı için azalma eğilimine girdiğini belirterek “Bize düşen daha fazla üretim, daha fazla yatırım ve istihdam. Bu alanlarda teşviklerimizi artırarak yolumuza devam edeceğiz. Ekonomimiz istikrar içerisinde güçlü bir şekilde yoluna devam ediyor” dedi.

Haberin Devamı

VERGİDE BORÇ YAPILANDIRMASI

Bu hafta içinde esnafın vergi dairelerine olan vadesi geçmiş borçlarını ödeyebilmeleri için yeni imkan getirildiğini hatırlatan Yıldırım, şöyle devam etti: “7 milyon vatandaşımız 36 aya varan taksitlerle vadesi geçmiş borçlarını ödeyebilecekler. Haziran ayında başvurular yapılacak ve vatandaşla devlet arasındaki hukuku geliştirmiş olacağız. Borcunu peşin öderse indirime sahip olacak. Ayrıca gecikme zammı yerine daha düşük oranda bir ödeme ile borçlarından kurtulmuş olacaklar.”

ÜRETİM REFORMU PAKETİ

Yıldırım, gündemlerindeki bir diğer konunun da üretim reformu kanun tasarısı olduğunu belirterek “Çok önemli bir kanun tasarı teklifi Meclis’te görüşülecektir. Esasında 23 farklı kanunda değişiklik yapıyor. Sanayinin karşılaştığı birçok bürokratik işleme bu kanun ile son vermiş olacağız. Üretim yapanların, istihdam oluşturanlar üzerindeki mali yükler tamamen kaldırılacak. OSB’ler, sanayi siteleri, endüstri bölgeleri gibi sanayicilere verilen hizmetin kalitesi artırılacak” dedi.

Haberin Devamı

TARIMDA YENİ DÜZENLEME

Diğer kanunun de milli tarım politikaları ile ilgili olduğunu söyleyen Yıldırım, şöyle konuştu: “Tarım sektöründe bu düzenleme ile kapsamlı bir reforma imza atıyoruz. Üretim planlaması yapabilen, gıda arz güvenliğini garanti altına alan, doğal kaynakları da koruyan, üreticinin refahı, tüketicinin memnuniyetini sağlayan küresel rekabette ülkemizin gücünü artıran, gelecek kuşaklara ambarları dolu bir ülke bırakan ve burada detaylarını vermediğim birçok yenilikler de Meclisimize gönderilmiş bulunmaktadır.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!