'Fed’in yarattığı krizi en rahat biz atlatırız'

Güncelleme Tarihi:

Fed’in yarattığı krizi en rahat biz atlatırız
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2013 01:00

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Hürriyet Gazetesi’nin Gaziantep’te düzenlediği ‘Bölge Buluşmaları’nda, “Her şey güllük gülistanlık demiyoruz, derdimiz yok demiyoruz. Ama Fed’in yarattığı sıkıntıyı da en rahat atlatacak olan biziz” dedi.

Haberin Devamı

Güneydoğu’nun en gelişmiş kenti Gaziantep, Hürriyet Gazetesi’nin Bölge Buluşmaları’na ev sahipliği yaptı. ‘Kırmızı Kent Reklam Yarışması’nı kazananların da ödüllendirildiği buluşmada Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvili Hüseyin Çelik’in yanısıra, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey de katıldı. ‘Kırmızı Kent Reklam Yarışması’nın önemine değinen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, “Marifet iltifata tabidir. Güzellik takdir edilmezse bir anlam ifade etmez. Ortaya güzellik konmuşsa onu takdir etmek teşvik etmek lazım. Hürriyet’in çok dalda yaptığı faaliyetler için teşekkür ediyorum” dedi. Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:


REALİST İYİMSERİZ

Antep mutfağının kilo aldıran tarafı var. Buraya hangi dostumuzu getirdiysek yad ettikleri bir mutfak oldu. Mutfak o ülkenin kültürünün çok önemli parçasıdır. Onu tanıtmak için herşeyi yapacağız. Gaziantep bir sanayi, ticaret, tarım, turizm, eğitim kentidir. Bir düşünür ‘romantik iyimserler sadece tünelin ucundaki ışığı görür. Karamsarlar tünelin karanlığını, realist iyimserler hem ışığa kilitlenir hem treni bilir hem de yola devam eder’ der. Biz realist iyimser olacağız. Potansiyeli ve avantajları çok büyük bir ülkeyiz. 2008’de dünyayı dehşete düşüren küresel krizle çok daha iyi bir yolda yoluna devam ediyor. Son açıklanan rakamlara göre AB’nin 27 ülkesinin büyümesi sıfırın altında. AB’nin 27 ülkesinin borcunun milli gelire oranı yüzde 98. Türkiye ilk yarıda 4.4 büyüdü. Borcumuzun milli gelire oranı yüzde 36, bu ABD’de yüzde 108’dir. Bütçeniz de fazla veriyor.

ESAS PROBLEM CARİ AÇIK

Türkiye’nin esas problemi cari açıktır. O da büyük çaplı enerjiye bağlı. Lafla dünya şehri olunmaz. Büyük ülke Türkiye sözle olmaz icraatla olur. Cumhuriyetin ilanından 2002’ye kadar doğrudan yatırım sermayesi ülkeye giren 19 milyar dolar. Fakat o günden bu yana 2002’den 2012 sonuna kadar ülkeye gelen doğrudan yabancı sermaye miktarı 120 milyar dolardır. Bu Türkiye’nin dünyadaki konumunu göstermesi bakımından çok önemli bir veridir.

EN AVANTAJLI BİZİZ

Her şey güllük gülistanlık demiyoruz, derdimiz yok demiyoruz. Kalkınmakta olan dört ülkede Fed’den dolayı hafif sıkıntılar başladı. Rusya, Brezilya, Hindistan ve Türkiye. Bu sıkıntıyı da Allah’ın izniyle en rahat atlatacak olan biziz. Çünkü milli gelirin yüzde 25’i hizmet sektöründen geliyor. En avantajlı ülke biziz. Gaziantep 2012’de 7 milyar doları aşan ihracat yaptı. Suriye’deki duruma rağmen 2013’te bu ülkeye ihracat 129 milyon dolardır. Gaziantep’in ihracattaki hızı Türkiye’nin toplam ihracattaki hızının 2.5 katıdır. Beş OSB bitmiş vaziyette, tüm parseller dağıtıldı, tesisler yapılıyor. Gaziantep-Kilis arasında devasa bir OSB faaliyete giriyor. Buradaki sır nedir? Burada, GSO Başkanı Adil Konukoğlu, GTO Başkanı Eyüp Bartık’la yıkıcı rekabette değil işbirliği içindedir. Bu insanlar ahenk içinde çalışıyor.

Haberin Devamı

Fed’in yarattığı krizi en rahat biz atlatırız

Haberin Devamı


Futbolda kaos ve kargaşa istemeyiz

Hüseyin Çelik, “İster spor, ister ticaret ne olursa olsun hayat rekabete dayanır. Rekabete evet ama bunu husumete dönüştürmeye hayır. Bir gün İstanbul’da Galatasaray-Fenerbahçe maçına gittim; Serdar Bilgili’nin yanında taraftar Aziz Yıldırım’a ağzı açılmamış küfürler ediyorlar. Sonra Fenerbahçe gol attı, bu defa aynı kişiler Bilgili’ye küfretmeye başladı. Holiganizm, vandallık ve edepsizliğe karşı üstümüze düşeni yapmalıyız. Bu alanı siyasallaştırmamak lazım. Buraları ideolojik alanlar haline getirmemek lazım. Kim yaparsa yapsın memlekete zarar verir. Son olay son derece tatsız oldu. Güya biz tezgahlamışız bunu. Bir iktidar kendi döneminde ortalığın karışmasını kaos olmasını ister mi? Polisevi’ne saldırıyı da DHKP-C’ye biz yaptırmışız. DHKP-C bizi ne dinlermiş meğerse. Bunlar gülünç iddialardır.”

Haberin Devamı

Sınıra duvar örüp ‘Ölün’ mü diyelim

SURİYE krizinin Türkiye’nin oluşturduğu bir durum olmadığını kaydeden Çelik şunları söyledi: “Komşuda yangın çıkmış adam yangından kaçıp evinize sığınmış. Orada bir iç savaş var. Kendi insanına uçaklarla bomba yağdıran bir yönetim var. Ya sınırları kapatıp duvar örüp orada ölün diyeceğiz. Bu bizim insanlığımıza, insanlık tarihine sığmaz. Bu bir sıkıntı yaratıyor. Gaziantepli çok mu hoşnut? Evini kiraya verip para kazananlar hoşnut olabilir. Uzun vadede gelen Suriyelilerin de talebi ve Gazianteplinin de isteği sağ selamet Suriye’ye dönmeleridir. Orada adam doktor. Suriye’de çok çok önemli kariyeri mevkisi olan insanlar burada sıradan insan haline geldiler. Kimsenin ben kendi memleketinden uzakta yaşamak istediği kanaatinde değilim. Gaziantepliler bu durumun devamından yana değiller. Birisi anlattı. Birisi yepyeni jeep almış. Ona bir Suriyeli gelip vurmuş. Adam polise gel tutanak tut demiş, polis kaydı yok demiş. Bunun olumsuzlukları var. Bütün dünya Suriye’yi konuşuyor. BM nizamını sorgulamak ne kadar doğru ama BM çok aciz bir yönetim sergiliyor. Suriye’de petrol olmayınca kimsenin iştahlı gelmesi söz konusu olmuyor.”

Haberin Devamı

Gaziantep için birlik oluruz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, “Milletvekillerimiz muhalefet de dahil olmak üzere Gaziantep söz konusu olunca her şeyi bir tarafa itiyoruz. Alt alta toplamayı değil yan yana toplanmayı öğrenmiş Gaziantepli” dedi. Gaziantep’te işsizlik problemi olmadığını da söyleyen Çelik, “İşsizlik yok, iş beğenmeme var. Mesela ‘devlet işi istiyorum’ diyorlar. Her fabrikanın kapısında eleman aranıyor ilanı var. Vasıflı eleman bulmakta güçlük çekiyorlar” diye konuştu.

Türkiye zenginleşiyor

HÜSEYİN Çelik, “Zenginleşen bir ülkeyiz. 2012’nin sonunda SGK’nın açıklarına 67 milyar lira transfer ettik. 2013’te 74 milyardır, gerçekleşme ne olur bilmiyoruz. Birçok doktor Türkiye’ye ameliyat olmaya geliyor. Cari açık var ama Türkiye kabuk değiştirip yoluna devam ediyor. Yarın bugünden daha iyi olacağız” dedi.

Haberin Devamı

Ahenk olursa hoş nameler çıkar

‘Ahenk olursa oradan hoş nameler çıkar. Orkestra çalışmazsa orada kakafoni çıkar” diye konuşan Hüseyin Çelik, “Gaziantepli halay çekiyor yani kol kola girmiş. Adanalılar Ege zeybeği oynuyor. Ege zeybeğinde kimsenin eli birbirine değmez. Aman nazar değemesin, ahengimiz bozulmasın” dedi. Son anketlere göre “oyumu AK Parti’ye oy veririm” diyenlerin oranının yüzde 70’e ulaştığını ileri süren Hüseyin Çelik şöyle devam etti: “Eleştiri medyanın özüdür. Demokrasilerde eleştiri olmazsa daha iyiyi yapamazsınız. Omzunda akrep var kulağından sokar diyene müteşekkir olmamız lazım. Ama gerçekten akrep varsa. Siyasetçi tarihi yapar gazeteci yazar.”

Turizm yüzde 18 büyüyor

GAZİANTEP’te turizm sektörünün çok hızlı büyüdüğünü vurgulayan Hüseyin Çelik şu bilgileri aktardı: “Karkamış’ta tarih var ama mayın döşenmişti. Şimdi orada bir şehri ortaya çıkarıyoruz. Yaşadığımız olumsuzluklara rağmen turizmde yüzde 18 artış var. Gaziantep parlayan yıldız marka kent olarak yoluna devam ediyor. Gaziantep, 40 yıl boyunca irileşmeye terk edilmiş, gelişmeye değil. Şahinbey’in yüzde 80’i gecekondu. Şehitkamil’in yüzde 65’i tahrip edilmiş. Popülizm adına çarpık kentleşmeye kurban edilmiş. 40 yıl yapılan tahribatı arkadaşlarımız kentsel dönüşümle tamir etmeye çalışıyor. 2 bin 800 metrekarelik yer için 4.5 trilyon para istediler. Orada 100 ev yıkacaksınız. Bu şehrin talihi değişiyor. 100 binin üzerinde Suriyeli şehir içinde oturuyor. İki okulun birini hayırseverler yapıyor. Gaziantep diğer illere örnek şehirdir.”

Fed’in yarattığı krizi en rahat biz atlatırız

Hürriyet’in Gaziantep buluşmasına kimler katıldı

Hürriyet’in Gaziantep buluşmasına, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu, Hürriyet Gazetesi Yayın Direktörü Fatih Çekirge, Hürriyet Reklam Direktörü Gönül Birkiye, Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Metehan Demir, Hürriyet Gazetesi Ekonomi Müdürü Sefer Levent, Hürriyet Ankara İdari Temsilcisi Barbaros Muratoğlu, Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, işadamları ve çok sayıda davetli katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!