Fed Başkanı'ndan ABD ekonomisi yorumu

Güncelleme Tarihi:

Fed Başkanından ABD ekonomisi yorumu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2018 09:21

Fed Başkanı Powell, ABD ekonomisinin güçlü olduğunu ancak gelecek yıl zorluklarla karşılaşabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Fed Başkanı Jerome Powell, ABD ekonomisinin güçlü olduğunu, ancak politika yapıcıların dikkatlerini faiz oranlarını ne kadar yukarıya ve ne hızda yükselteceklerine çevirmeleri ile birlikte zorluklarla karşılaşabileceğini söyledi.

Powell, Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan'ın yönettiği oturumun soru ve yanıt kısmında, "Faizleri ne kadar daha ve ne hızda yükselteceğimiz konusu hakkında düşünmeliyiz," dedi ve "Amaç toparlanmayı, genişlemeyi sürdürmek ve işsizliği düşük tutmak, enflasyonu düşük tutmak" şeklinde görüş bildirdi.

Powell, ABD ekonomisi hakkında genelde olumlu konuşurken, aralarında yurtdışında büyümenin yavaşlaması, azalan mali teşvikler ve 2015 yılının sonundan bu yana Fed'in gerçekleştirdiği sekiz faiz artırımının ekonomi üzerindeki gecikmeli etkisi gibi potansiyel zorlukları da dile getirdi.

Haberin Devamı

Fed Başkanı, "Bunlar bizim farkında olduğumuz şeyler. Politikayı oluştururken bunları biliyoruz ve bunlar hakkında düşünüyoruz ve nasıl şeyler olabilecekleri hakkında fikrimiz var" dedi.

Fed Başkanı'nın bu yorumlar, Fed'in politikasını oluştururken karşı karşıya kaldığı karmaşıklığın artmakta olduğunu işaret ediyor. Merkez bankasının faiz artırımları, konut sektörü gibi ekonominin bazı segmentlerinde etkisini göstermeye başladı ve finansal koşullar sıkılaşıyor. Ancak istihdam piyasası sağlam kalmaya devam ediyor ve enflasyon Fed'in yüzde 2 olan hedef seviyesinde bulunuyor.

BAKMADAN GEÇME!