Fazıl Say’ın müziğiyle Sait Faik

Güncelleme Tarihi:

Fazıl Say’ın müziğiyle Sait Faik
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2014 01:56

Dünya çapında müzik dehası olarak kabul edilen Fazıl Say, Türkiye edebiyatında bir dönüm noktası sayılan Sait Faik Abasıyanık’ı ölümünün 60’ıncı yılında notalarda ölümsüzleştirdiği bir eser hazırladı.

Haberin Devamı

Söz konusu işbirliği, İstanbul Müzik Festivali’nin eser siparişi üzerine gerçekleşti. Bülent Eczacıbaşı “Çağdaş hikâyeciliğe yaptığı katkılarla Türkiye edebiyatında bir dönüm noktası sayılan Sait Faik Abasıyanık’ı ölümünün 60’ıncı yılında anacak bu anıtsal proje, büyük hikâyecimizi Fazıl Say’ın eseriyle bir kez de notalarda ölümsüzleştirecek. Eserin dünya prömiyeri, 25 Haziran Perşembe akşamı Sait Faik’in yaşamının büyük bir bölümünü geçirdiği ve pek çok hikâyesini kaleme aldığı Burgazada’da gerçekleştirilecek” dedi. Özen Yula’nın yazdığı ve sahnelediği, bir edebiyat-müzik buluşması olan eserde, tiyatro oyuncuları Demet Evgar, Songül Öden ve Esra Bezen Bilgin anlatıcı rolünü üstleniyor. Dinleyiciyi derinden etkileyen sesiyle Birsen Tezer ve müziğin duayenleri Bağcan ailesinin klasik Batı müziğindeki temsilcisi Serenad Bağcan’ın yanı sıra Borusan Quartet, kanunda Hakan Güngör, kemençede Derya Türkkan ve vurmalı çalgılarda Aykut Köselerli sahnede olacak.

Haberin Devamı

Bağışta bulunanlar

AKBANK, Mehveş&Dalınç Arıburnu, Nezih Barut, Ali R. Dinçkök, Vuslat Doğan Sabancı, Füsun&Faruk Eczacıbaşı, Oya&Bülent Eczacıbaşı, Enka, Nesrin Esirtgen, Eti Gıda, Can Has, Öner Kocabeyoğlu, Maçakızı, Tansa M. Ekşioğlu, Polimeks, Saha, Taha Tatlıcı, Garanti Bankası, Vehbi Koç Vakfı, Zafer Yıldırım, Yıldız Holding.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!