Fatinoğlu: "Bütün birikimimi TL’ye çevirdim"

Güncelleme Tarihi:

Fatinoğlu: Bütün birikimimi TL’ye çevirdim
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2018 17:43

Fatinoğlu Holding’in Yönetim Kurulu Başkanvekili Ali Fatinoğlu, ‘Kara Cuma’ diye anılan 13 Ağustos günü, “Bu bir bağımsızlık savaşı” açıklamasında bulundu, “kimse dolara koşmasın” diye çağrı yaptı. "Hükümete destek vermek lazım" diyen Fatinoğlu "Döviz yükseliyorsa bunun nedeni Türk parasıyla döviz alınması" dedi.

Haberin Devamı

Temelleri 1987’de atılan Fatinoğlu Holding, banyo ürünlerinden radyatöre, borudan kombiye kadar farklı sektörlerde faaliyet gösteren Türkiye’nin köklü sanayi gruplarından. Grubun 7 ayrı şirketi var. Amiral gemisi ise Sanica. İki kardeş Hüseyin Nesimi Fatinoğlu ve Ali Fatinoğlu tarafından kurulan grup, geçen yıl sonu itibarıyla 500 milyon TL büyüklüğe ulaşmış. Fatinoğlu Holding’in Yönetim Kurulu Başkanvekili Ali Fatinoğlu, yaşanan dolar krizinde iş dünyasının içinde en hızlı ve net tavır sergileyen isimlerden.

Akşam Gazetesinden Şenay Büyükköşdere'nin sorularını yanıtlayan Fatinoğlu, gündeme ilişkin soruları yanıtladı:

13 Ağustos günü sosyal medya üzerinden yaptığınız açıklamalarla gündeme geldiniz… Neydi dikkat çekmek istediğiniz konu?

Türkiye’nin saldırı altında olduğunu, bir ekonomik savaş içerisine çekildiğimizi söyledim. Dövizin yükselmesi için TL ile döviz alınması gerekir. Bu kadar dolar alacak kadar Türk lirasını nereden buluyorlar. Piyasadaki Türk lirasının miktarı belli. Burada yabancıların planının Türkiye’yi panikletmek insanları dolar almaya sevk etmek olduğunu anlattım. Ve “birlik olursak bu saldırıyı atlatırız. Kesinlikle dolar almamalıyız” dedim. Çünkü bu bir bağımsızlık savaşı.

Haberin Devamı

HÜKÜMETE DESTEK VERMEK LAZIM

Tepki çektiniz mi bu açıklamalarınızla?

Tabii.. ‘Yazık’ diye mesaj atanlar bile oldu. Ama bugün siyaset yapma zamanı değil. Vatanımız saldırı altında. Döviz yükseliyorsa bunun nedeni Türk parasıyla döviz alınması. İlle de ne yapılması gerektiğini hükümetin bize söylemesine gerek yok. Söylüyorsa de buna destek vermemiz lazım. Yabancıların istediği herkesin paniğe kapılması. Malesef içimizde vatan hainleri var. Ama bazı vatanseverler de maalesef bilmeden onlara fayda sağlıyor. Felaket senaryoları yaratıp, sosyal medyada dolaştırıyorlar. Oysa gün birlik olma günü. Ekonomik savaşı ülkemizin kazanmasını sağlayalım, sonra yine siyaset yapılsın. Ama bugün o gün değil. Çünkü ülkemiz olmazsa biz de olmayız.

DOLAR KREDİM VAR YİNE DE SATTIM

Siz ne yaptınız bu süreçte?

Haberin Devamı

‘Asla döviz almayacağım’ dedim. Kendi bireysel birikmiş paramı da derhal TL’ye çevirdim. O zaman dolar 4.65 TL idi. Hala o para TL olarak duruyor. Şirkette de aynı kararı aldık. Dolar kredimiz olmasına rağmen, döviz kasadaki parayı TL’ye çevirdik. Ve kesinlikle döviz almadık. Şu anda şirket tamamen TL’de duruyor. Çünkü bu ülke bizim. Ben bu süreçte dolar satarak zarar ettim ama ben bu zarar beni öldürmez. Bir iki yılın karını bu krizde kaybetsem, servet olarak geriye düşerim ama bu ülke için bu kardan vazgeçmek gerekiyorsa, bunu tereddüt etmeden yapmalıyız.

 

 

BAKMADAN GEÇME!