Fatih Projesi tetikledi, tablet ve akıllı telefona odaklandı

Güncelleme Tarihi:

Fatih Projesi tetikledi, tablet ve akıllı telefona odaklandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2012 00:00

VESTEL Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkan Vekili Turan Erdoğan, 85 bin akıllı tahtayı kapsayan Fatih Projesi’nin ilk ihalesini almalarının ardından 2015 yılına kadar tablet ve akıllı telefon üretimine başlamak için de hazırlık yaptıklarını açıkladı.

Haberin Devamı

Erdoğan, akıllı tahtalar için Avrupa’dan da sipariş almaya başladıklarını belirterek, “Akıllı tahta bizim için çok önemli bir deneyim oldu. Bu deneyimle akıllı telefon ve tablet içinde hedef koyduk” dedi.

GSM şirketleriyle görüşüyor

Almanya’nın Köln şehrinde düzenlenen dijital yayıncılık fuarı olan Anga Cable’da konuşun Turan Erdoğan, şirketlerinin yeni alanlardaki hedeflerini anlattı. Akıllı tahtalar için tasarlayıp ürettikleri teknolojiyi tablet bilgisayarlara kısa zamanda adapte edebilecek altyapıya sahip olduklarını söyleyen Erdoğan, GSM operatörleriyle görüşme halinde olduklarını belirterek üç yıl içinde akıllı telefon işine girmeyi planladıklarını söyledi.

Fuarda 3D Smart LED TV’yi de ilk kez görücüye çıkarttıklarını dile getiren Erdoğan, Digiturk, DSmart gibi dijital platformların kodlu sistemleri çözen set-üstü kutu ürettiklerini ve alıcı firmaların taleplerine göre bu kutuları televizyonun içine gömülü hale getirerek ürettiklerini kaydetti.

Haberin Devamı

Erdoğan, şöyle konuştu: “İnternet kullanımının hızla yaygınlaşması ve hemen her elektronik ürünün internete bağlanabilir hale gelmesiyle birlikte kullanıcıların alışkanlıkları da hızlı bir değişim gösterdi. Biz de 2012 yılında hem üç boyutlu içerik sunan hem de internete bağlanabilen akıllı 3D TV’lerin satışına başladık. 2012 yılında satacağımız TV’lerin yüzde 25’inin, set-üstü kutuların ise yüzde 20’sinin internete bağlanabilen ürünler olmasını hedefliyoruz.”

Yüzde 75’lik artış

Avrupa LCD TV pazarında yüzde 18 paya sahip olduklarını belirten Turan Erdoğan, Vestel’in geliştirdiği akıllı TV ve set-üstü kutuları sayesinde birçok operatör ve servis sağlayıcısıyla yeni projelere imza attıklarını belirtti. Erdoğan, 2012’nin ilk dört ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 75 oranında artış kaydettiklerini dile getirdi.

Hedef 50 milyon dolar

AVRUPA’dan akıllı tahtalar için talep gelmeye başladığını anlatan Erdoğan, “Hollanda, Almanya, İngiltere, Çek Cumhuriyeti, Arjantin, Mısır, Güney Afrika, Slovenya, Fas, Tunus, Cezayir ve Makedonya bu alanda iş birliği yaptığımız ülkeler arasında yer alıyor. Hedefimiz yıl sonuna kadar 50 milyon dolarlık ihracat cirosuna ulaşmak. Afrika için tropik ürenler üretiyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!