Faizler 8-8.5 bandına oturur

Güncelleme Tarihi:

Faizler 8-8.5 bandına oturur
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2012 00:00

Akbank Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge, Merkez Bankası’nın aldığı faiz kararıyla ilgili olarak, “Haziran’ın 3. haftasından itibaren mevduat faizlerinde ciddi anlamda bir düşüş var. Moody’s’in not artırımı vardı. Yurt dışı piyasalarda artan likidite, düşük gelen büyüme oranları piyasayı faizlerin düşeceğine dair beklentiye itti. Mevduat faizleri piyasa yüzde 8.5-9 arasında seyrediyor. Dördüncü çeyrekte 8-8.5 bandına yaklaşacağını tahmin ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

Tözge, kredi faizlerinin de mevduat faizlerine paralel olarak düşeceğini ve yaşadığımız düşüş kadar bir daha düşüş olacağını zannetmediğini belirterek, şu anki oranların gayet rekabetçi olduğunu söyledi.

Tasarruf oranı yükseliyor

Akbank Tasarruf Seferberliği kapsamında 6 aydır süren çalışmaları, hedef ve projeleri değerlendirdiği toplantıda konuşan Galip Tözge, son 10 yılda Türkiye’de tasarruf oranlarının ciddi oranda düştüğüne dikkati çekti ve şöyle konuştu: “Türkiye’de gerçek kişilere ait lira ve yabancı para tasarruf mevduat hesapları, yatırım fonları, emeklilik fonları, hisse senetleri ve hazine bonoları toplamından oluşan hane halkı tasarrufları nisan başından, ağustos sonuna kadar 24.5 milyar lira artışla 512 milyar liraya çıktı. 2012 yılının ilk çeyreğinden itibaren tasarruf rakamlarındaki artış düzenli bir şekilde hızlandı.”


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!