Faizler 10 ay sonra yüzde 10'u aştı

Güncelleme Tarihi:

Faizler 10 ay sonra yüzde 10u aştı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2015 01:05

Tahvil piyasasında 10 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi Eylül 2014'ten bu yana ilk kez yüzde 10'u aştı.

Haberin Devamı

Güne yüzde 9,73 seviyesinden başlayan 10 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi bu seviyeden gelen satışların etkisiyle yükselişe geçti ve 10 ayın ardından ilk kez çift haneyi gördü. İki yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi ise şu dakikalarda yüzde 10,10 seviyelerinde işlem görüyor.

Ata Portföy Fon Yönetimi Direktörü Cem Tözge konuya ilişkin değerlendirmesinde, iç siyasi gelişmelerin ve jeopolitik risk unsurlarının bir kez daha gündeme oturduğu bir haftaya başlandığını söyledi. Her ne kadar faiz seviyelerinin değerlemeler ve sunduğu reel faize bakıldığında cazip gibi dursa da içerideki negatif gelişmeler ve gelişmekte olan ülke piyasalarından devam eden fon çıkışlarının alıcıların piyasadan uzak durmasına yol açtığını dile getiren Tözge, siyasilerden gelecek mesajlarının tonunun ve terör kaynaklı gelişmelerin piyasaların yönünü tayin etmesini beklemekle birlikte, dolar/TL'de 2,75'in kritik nokta olmaya devam edeceğini aktardı. Dolar/TL'de 2,75'in üzerine gelinmesinin algının bir miktar daha bozulmasına yol açacağı gibi, bu seviden uzaklaşılmasının da olumlu algının tekrardan artmasına sebep olabileceğini belirten Tözge, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Sabah seansında bunu yaşadık. Dolar/TL'de düşmeyen tansiyon, yabancıların önemli ölçüde pozisyon taşıdıkları 10 yıllık tahvillerde zarar-kes (stop-loss) satışları yapmasına sebep oldu. Çok hızlı bir şekilde çift haneye yükselen 10 yıllık tahvillerde bu seviyelerde dengelenme hatta kötü haberlerin ivme kaybetmesi ile birlikte tekrardan ilgi oluşmasını beklemekteyiz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!