Facebook ile işletmenizi büyütmeye ne dersiniz?

Güncelleme Tarihi:

Facebook ile işletmenizi büyütmeye ne dersiniz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2018 09:00

Pazarlama faliyetleri sosyal medyada hız kazanıyor. İşte Facebook'ta işletmenizi büyütmek için yapmanız gerekenler...

Haberin Devamı

Dünya genelinde 45 milyona yakın kullanıcısı ile en büyük sosyal medya paylaşım ağı olan Facebook, yeni düzenlemeler ile özellikle küçük işletmeler için önemli bir pazarlama ve reklam alanı haline geldi. İşletmenizi hem tanıtmak hem de hedef kitlenize daha kolay ve masrafsız bir şekilde ulaşabilmek için sitenin imkanlarını değerlendirebilirsiniz.

Facebook Lead Ads

Facebook Potansiyel Müşteri Reklamları ile web sitenizi ziyaret eden kişileri analiz ediyor ve mobil üzerinden sitenizi kullanan kişileri de raporluyor. Böylece hedef kitleniz hakkında bilgi sahibi olabiliyorsunuz. Bu reklam eklentisi ile yeni üyelere indirimler ve kampanyalar hakkında bilgi verebilir, üye ağınızı genişletebilirsiniz.

Facebook Video Ads

Facebook'un video reklam uygulaması çok düşük bir ücret ödeyerek işletmeniz adına kullanabileceğiniz bir program. Kendi tasarımlarınız, metin ve içerik düzenlemeniz ile birlikte hedef kitlenizin ana sayfasında yer alma şansına sahip olabiliyorsunuz. Müşterilerin sitenizi merak etmenizi sağlayan sloganlar ile yeni kişilere adreslere çekebiliyorsunuz.

Haberin Devamı

Facebook Duvar Paylaşımları ve Sayfa Gönderileri

Sayfa gönderisi üzerinden olabildiğince fazla etkileşime girmek şirketinizin tanınırlık ve güvenilirliğini artıracaktır. Bu nedenle işletmenizin Facebook sayfasını etkili kullanmalı, paylaşımlar yapmalı ve takipçilerin öneri ve şikayetlerine admin olarak cevap vermelisiniz. Aktif bir Facebook sayfası sitenizin kurumsallığına katkı sağlayacaktır.

Remarketing

Bu reklam modeli Facebook üzerinden daha önceden iletişime geçtiğiniz ya da sitenizi tıklayan kişilerin ana sayfasında yer almanızı sağlıyor. Web Cookie'ler üzerinden işaretlenen kişilere işletmeniz bu sayede görünecektir. Böylece hem ziyaretçilerinizi sitenizde tutar hem de yeni ziyaretçi elde etme şansını yakalarsınız.

Hedef Kitle Reklamları

İşletmenizin reklam stratejisinde olması gereken hedef kitle profili, Facebook ile etkili bir şekilde kullanılabilir. Ana sayfa üzerinde yer alan Hedef Kitle Reklamları sekmesinden Temel Hedef Kitleler ve ardından Demografik Bilgiler bölümüne giriş yaparak müşterilerinizin cinsiyetlerini, yaş aralıklarını, ilgi alanlarını analiz edebilir ve buna göre hareket edebilirsiniz.

Carousel Ads

Haberin Devamı

Birbiri ardına dönen reklamlar, Facebook kitlesini etkileyen önemli taktiklerden biri. Bu eklenti sayesinde üst üste en fazla 10 video ve görsele kadar dönen reklam uygulamasını edinebilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!