F1 pistinde mankenler, temizlikte türbanlılar

Güncelleme Tarihi:

F1 pistinde mankenler, temizlikte türbanlılar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2006 00:00

Özkartallar adlı temizlik firması, türbanı Formula 1 İstanbul Park’a da soktu. İstanbul Park’ta dün temizlik yapan kadınların, pembe önlük giyip, aynı renkte türban taktıkları dikkati çekti. Dünyada 2.5 milyar kişinin TV ekranlarından izlemeye başladığı Formula 1 alanına türbanın girmesine İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, "Kimin ne giydiğini sizden duydum" dedi.

TÜRBAN, Türkiye sayesinde sonunda Formula 1 pistlerine de girdi. İstanbul Park’ın işletmecisi olan Motorsporları Organizasyon A.Ş’nin (MSO) yarış için pistin dış temizliğini ihale açarak Özkartallar şirketine vermesi, uluslararası bir etkinlikte türbanlı temizlik görevlilerinin yer almasına yol açtı. Dünyada televizyonları başında 2.5 milyar kişinin izleyeceği yarınki yarışta pistte Petrol Ofisi’nin modacı Arzu Kaprol imzalı kıyafetlerini giyecek modern kızlar, arka bölümlerde ise pembe türbanlı temizlik görevleri olacak.

PİSTE GİDENLER ŞAŞIRDI:

Türban olayı Formula 1’in dünkü anteraman turları sırasında farkedildi. Dünkü etkinliklerini izlemek için İstanbul Park’a gidenler çevrede pembe türbanlı temizlik görevlilerini görünce şaşırdı. Türbanlı temizlikçilerle gündeme gelen Özkartallar şirketinin sahibi Osman Kartal, konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçınırken, İstanbul Park’ın ortaklarından İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, türbanlı kızları görmediğini söyledi. Yalçıntaş, gerek temizlik gerekse sağlık hizmetlerinin ihale ile verildiğini belirterek, "Sağlık hizmetleri Anadolu Grubu’na temizlik işleri ise farklı şirketlere verildi" dedi.

YALÇINTAŞ’IN HABERİ YOK:
/images/100/0x0/55eac121f018fbb8f89493b6


Hangi şirketin ihaleyi aldığını bile bilmediğini kayden Yalçıntaş, "İnanın kimin ne giydiğini sizden duyuyorum. Bizimle alakası olan bir durum değil. Ancak temizlik görevlileri hijyen yüzünden türban değil de bone takmış olmasın" diye konuştu. MSO’nun Formula 1 yarışları için açtığı ihale sonucunda paddock ve ana hizmet binasının temizliğini Campak şirketi, pistin dış temizlik ve çöp temizliğini de Özkartallar şirketi aldığı belirtildi.

150 ELEMANI ÇALIŞIYOR:

Özkartallar 150 temizlik görevlisi ve çok sayıda süpürme aracıyla yarış öncesi ve sonrası da dahil olmak üzere bir hafta boyunca pist ve tribün çevresinde görev alacak. Pistte 600 adet varil tipi çöp konteyneri ile 200 adet 770’er litrelik dev konteynerler yer alacak. Ana tribünlerde 136 klozet, portatif tribünlerde ise 484 klozet ve 696 lavabo var. Diğer taraftan temizlik görevlileri dışında İstanbul Park’ta görev yapan İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı hemşirelerin de türbanlı olduğu belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!