Eylemler esnafı zora soktu

Güncelleme Tarihi:

Eylemler esnafı zora soktu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2013 14:58

Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (EESOB) Başkanı Ekrem Birsen, 1 Haziran'da başlayan Gezi Parkı eylemleri dolayısıyla çadır kuran eylemcilere ilişkin, "Esnafın satış yapması zorlaşıyor ve zarara uğruyoruz. Vergi veren, ülkesine katkı değer üreten, istihdam yaratan insanların bu tür mağduriyetlerinin sonlandırılması gerekiyor" dedi

Haberin Devamı

Sadece hak ve özgürlükleri arayıp kimsenin malına, canına kastetmeyen, kamu mallarına zarar vermeyen eylemcilere teşekkür eden Birsen, şöyle konuştu:
"Bu bir hak arayışıdır. Mesele hak aramaktan çıkmıştır. Şu anda kamu mallarına zarar verecek boyutlara ulaşmıştır.

Artık, bu tür eylemlerin son bulmasını talep ediyoruz. Taksim Platformu, Çankaya'ya kadar ulaştı ve Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'e isteklerini iletti. Mesele, ülkemizin en tepesine ulaştı. Eylemlerin sonlandırılmasını gerekiyor.

Ülkemizin kalkınmasında önceliğimiz olan milli beraberliği bir an önce tesis etmeliyiz. Bu olaylara sağduyulu yaklaşan insanlara ihtiyacımız var. Bir takım ülkelerin ve marjinal grupların da bu eyleme, destek vererek ülkemizi zarara uğratmaya çalışması dikkate alınmalıdır. Özellikle ülkemizin kalkınmasını ve ilerlemesi istemeyen dış mihraklar ve marjinal gruplar, artık bu eylemi bir fırsat haline çevirerek ülkemize zarar verme noktasına geldi."

Haberin Devamı

 "Çadırların kurulduğu yerde normal bir ticaret yapılamıyor"
Birsen, Yenibağlar Mahallesi Üniversite Caddesi'nde ticaret yapan esnafın mağdur olduğunu söylediğine değinerek, şunları kaydetti:
"Zaten Eskişehir trafiğinde belirli zaman dilimlerinde sıkışıklık var. Eylemlerin devam etmesi ve yolun kapalı olması da sıkışıklığı artırdı. Orada hizmet vermeye çalışan esnafımız iş kaynıa uğruyor. Herkesin bu konuda üzerine düşen vazifeyi yerine getirerek, provokatörlere aman vermeyecek şekilde eylemleri sonlandırmalıdır. Çadırların kurulduğu yerde normal bir ticaret yapılamıyor. Oraya katkı vermeye çalışan insanlar, bir takım ürünleri orada ücretsiz veriyor. Esnafın satış yapması zorlaşıyor ve zarara uğruyoruz. Vergi veren, ülkesine katkı değer üreten, istihdam yaratan insanların bu tür mağduriyetlerinin sonlandırılması gerekiyor."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!