Evlilik rüzgârı!

Güncelleme Tarihi:

Evlilik rüzgârı
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2017 22:16

Cenevre fuarında, Fransız PSA Grubu’nun Opel’i almasından sonra ikinci büyük evliliğin Volkswagen ve Fiat Chrysler Grubu arasında olabileceği iddia edildi. İddianın sahibi ise 2 yıl önce GM’e evlilik teklif eden ama reddedilen Fiat Chrysler Automobiles’in (FCA) CEO’su Sergio Marchionne.

Haberin Devamı

FRANSIZ Peugeot Citroen Grubu’nun (PSA) General Motors’un (GM) Opel birimini satın alarak Avrupa’nın ikinci büyük otomobil üreticisi haline gelmesinden sonra, konsolidasyonlarda bir sonraki adımın Alman Volkswagen ve Fiat Chrysler arasında olabileceği iddia edildi. Bu iddiayı ise bizzat Fiat Chrysler Automobiles’in (FCA) CEO’su Sergio Marchionne ortaya attı.

Evlilik rüzgârı

2019 yılında Fiat Chrysler’deki görevinden emekli olacağını açıklayan ve bu süre zarfında yeni bir şirket evliliği yapmak istediğini her ortamda dile getiren Marchionne, Cenevre fuarında yaptığı değerlendirmede, “Volkswagen’in çok kısa bir süre sonra birleşme görüşmeleri yapmak için sohbete geleceğinden eminim” dedi. Marchionne’nin bu kadar iddialı konuşmasının altında ise PSA-Opel birleşmesinin en çok VW’nin Avrupa’daki liderliğini tehdit etmesi yatıyor.

Haberin Devamı

ÇALACAK KAPILAR VAR

Marchionne, aslında en başından beri otomotiv şirketlerinin aynı teknolojiyi geliştirmek için ayrı ayrı büyük paralar harcadığını, bunun yerine bu teknolojilerin ortak olarak geliştirilmesi gerektiğini savunuyor. Marchionne, 2 yıl önce yaptığı birleşme teklifini GM’in reddetmesinden bu yana Fiat’ın borçlarını azaltıp, daha cazip bir ortak haline getirmeye çalışıyordu.

“GM’in kapısı benim için hiç açık değildi. Çaldım ama kimse cevap vermedi” sitemini tekrarlayan Marchionne, “PSA-Opel birleşmesinden sonra ortaklık için tekrar GM’in kapısını çalar mıyım? Neden olmasın. Ama çalacak başka kapılarda var” açıklamasını yaptı.

REKABET İÇİN ŞART

Kuşkusuz Cenevre fuarında birleşmeler ve evlilikler sadece VW-Fiat iddiasından ibaret değil. Otomotiv sektöründe önümüzdeki günlerde özellikle elektrikli ve otonom (sürücüsüz) otomobil geliştirme konusunda yeni satın almaların ve birleşmelerin artacağı da konuşuluyor. Geçtiğimiz yıl Japon Mitsubishi’yi de alıp bünyelerine katan Renault-Nissan ittifakının Başkanı Carlos Ghosn da Cenevre’de yaptığı açıklamada, “Otomotiv endüstrisi konsolidasyona doğru ilerliyor. Ölçek açısından kazanmaya çalışan oyuncu sayısı giderek daha fazla olacak. Bu mantıklı, çünkü rekabet için büyük yatırım yapmanız gerekiyor” değerlendirmesinde bulundu. Teknolojinin gelişmesine bağlı olarak yeni nesil şirketlerin ortaya çıkması, önümüzdeki süreçlerde mevcut markaların güçlerini birleştirmesini zorunlu kılacak. Çünkü yapılacak yatırımlar için maliyetlerin artmasına bağlı olarak, tasarruflar ön plana çıkacak. PSA’nın Opel’i almasının altında yatan gerçekte işte bu.

Haberin Devamı

DÖNÜŞÜM TÜRKLERİN İŞİ

HONDA Civic Sedan, Toyota C-HR, Fiat Egea ve Hyundai i20 gibi Türkiye’de üretilen otomobillerin de sergilendiği Cenevre fuarına bu yıl lüks araç iç tasarımı ve dönüşümü yapan Türk firmalar Okçu ve DizaynVip’de katıldı. Dünyanın hareketli aksamları sesle kontrol edilebilen ilk vip aracı “V-Diamond” ve tasarımıyla tüm gözleri üzerine çeken kişiye özel vip araçlarla fuara katılım gösteren DizaynVip’in sahibi Erbakan Malkoç, “Bu yıl Cenevre fuarında sergilediğimiz tasarımlarımızla, tüm dünyaya ‘Otomobil dönüşümünde biz de varız’ diyoruz” diye konuştu. Fuarda, yeni Mercedes V Serisi üzerinde tamamen el işçiliği ile hayata geçirdiği lüks araç içi tasarımını ilk kez ziyaretçilerin beğenisine sunan Okçu da büyük ilgiyle karşılaştı. Okçu Yönetim Kurulu Başkanı Savni Okçu, “Son 10 yılda önemli bir dönüşüm içerisindeyiz. Avrupa ve Ortadoğu’da aranan bir marka olduk” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Evlilik rüzgârı

Evlilik rüzgârı

 TÜRKİYE’DE SADECE 1 KİŞİ BİNEBİLECEK

Cenevre fuarında tanıtılan Ferrari tarihinin en güçlü ve en hızlı otomobili olan 812 Superfast’in, haziran ayında Türkiye’de satışa sunulması planlanıyor. Türkiye’de yaklaşık 700 bin Euro’luk anahtar teslim fiyatı ile satışa sunulması öngörülen 789 beygir gücündeki 812 Superfast’tan ülkemize sadece 1 tane getirilecek.

Evlilik rüzgârı

SPOR KIYAFETLİ BURSALI

TOFAŞ tarafından Bursa’da üretilip Avrupa’ya Tipo markasıyla ihraç edilen Fiat Egea Ailesi bu yıl yine tam kadro Cenevre fuarındaki yerini almış. Bu yılın tek farkı ailenin arasına eklenen “S-Design” isimli özel bir seri. Hatchback karoserli versiyonuyla tanıtılan Fiat Tipo özel serisinde siyah alaşımlı jantlar, kapı kolları ve ızgara gibi dış detayların yanı sıra özel koltuk döşemesi ve iç mekânda standart versiyonda krom olarak sunulan siyah parlak detayların kullanımı ön plana çıkıyor. Fiat Tipo Hatchback S-Design, haziran ayından itibaren Avrupa pazarlarına ihraç edilecek.

Haberin Devamı

Evlilik rüzgârı

TRİL TRİL BİR ARAÇ

TOYOTA, Cenevre’de makyajlanan Yaris ile birlikte i-TRIL isimli konsept aracının dünya lansmanını gerçekleştirdi. i-TRIL Concept, otomobillere, elektrikli araçlara, toplu taşımaya ve motosikletlere alternatif olarak dikkat çekiyor. Toyota’nın yeni konsept aracı 200 km’den daha fazla menzile sahip ve otonom sürüş özellikleriyle de öne çıkıyor. Toyota i-TRIL’in en önemli özelliklerinden biri ise, herhangi bir pedala sahip olmaması. 

Evlilik rüzgârı

YENİ AMİRAL GEMİ

LEXUS, Cenevre Otomobil Fuarı’nda yeni hibrit modeli LS 500h’nin dünya lansmanını gerçekleştirdi. Markanın amiral gemisi modeli olan LS’i tamamen yenileyen Lexus, bu araçla premium segmente bir kez daha farklı bir bakış açısı getirmeye hazırlanıyor. Üretildiği 1989’dan bu yana lüks sedan segmentinde ses getirmeyi başaran LS, çekici tasarımı ile daha genç kullanıcıları da hedefleyecek.

Haberin Devamı

Evlilik rüzgârı

SİNGAPURLU YARIŞÇI

Singapur’un ilk süper otomobili Cenevre’de sergilendi. Vanda Electrics tarafından hazırlanan iki kişilik elektrikli spor otomobil Dendrobium, fuarda öne çıktı.Williams Group’un teknoloji ve mühendislik hizmetleri departmanı olan Williams Advanced Engineering ile işbirliği içinde geliştirilen pist odaklı otomobil, içeride ve dışarıda karbon fiberin yoğun kullanımı ile birlikte minimalist bir tasarıma sahip.

Evlilik rüzgârı

KİŞİYE ÖZEL ASTON

İngiliz Aston Martin, göz alıcı iki otomobilini ilk kez Cenevre fuarında tanıttı. Aston Martin’in yeni Q BY DB11 modeli ve Aston Martin ile Red Bull arasındaki süregelen işbirliğinin ürünü olan AM-RB 001Cenevre Otomobil Fuarı’nda dikkat çekti. “Q by Aston Martin-Collection” isimli koleksiyonunu da Cenevre’de katılımcıların dikkatine sunan Aston Martin, kişiselleştirme hizmetini daha da genişleterek ısmarlama spor otomobiller sınıfında yeni bir dönemi başlattı. Sınırsız seçenekler sunan “Q by Aston Martin-Collection”; Aston Martin Türkiye distribütörü D&D Motorlu Araçlar tarafından Türkiye’de de satışa sunuluyor.

Evlilik rüzgârı

 

 

BAKMADAN GEÇME!