‘Evim Türkiye’ Essen’de esecek

Güncelleme Tarihi:

‘Evim Türkiye’ Essen’de esecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2019 09:55

İlki büyük beğeni toplayan Evim Türkiye Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı’nın ikincisi için geri sayım başladı. Fuar, 28-30 Haziran’da Almanya Essen’de gerçekleşecek. Onlarca firma ve yüzlerce yatırım seçeneği tek çatı altında yatırımcının beğenisine sunulacak. Essen ve Düsseldorf başkonsolosları fuara yoğun katılım beklediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Çevre  ve Şehircilik Bakanlığı desteği, Demirören Medya ve İSTexpo Fuarcılık iş birliğiyle hayata geçirilen Evim Türkiye Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı’nın ikincisi için düğmeye basıldı. Avrupa’da yaşayan Türkler ve yabancı yatırımcıları Türk inşaat şirketleriyle buluşturacak fuar 28-30 Haziran’da, Almanya Essen’de gerçekleşecek. Onlarca firma ve yüzlerce gayrimenkul projesi tek çatı altında toplanırken, ziyaretçilere özel fırsatlar sunulacak. Fuarda ziyaretçiler istedikleri özellikteki ev, ofis, dükkân seçeneklerini inceleyecek ve uygun şartlarda satın alma imkânı bulacak.

DOĞRU ADRES

2. Evim Türkiye Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı’nın Essen’de düzenlenmesinden memnuniyet duyduğunu dile getiren Essen Başkonsolosu Şener Cebeci, “Essen ve çevresi, 1 milyondan fazla Türk nüfusun yaşadığı Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti’nde vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadıkları geniş bir coğrafyanın merkezi bir konumunda bulunmaktadır. Hollanda ve Belçika’dan gelecek misafirler için de erişimi kolay. Ülkemizde düzenlenen son iki seçimde, sadece Almanya çapında değil, tüm dünyada en fazla oyun kullanıldığı şehirlerin başında gelmiştir. Dolayısıyla, Essen’in doğru bir adres olduğunu düşünüyorum. Düsseldorf’ta düzenlenen ilk fuarın sağladığı tanıtım avantajının da katkısıyla, katılımın yüksek olacağını tahmin ediyorum. Sadece Türkler için değil, ülkemizdeki gayrimenkul sektörüne ilgi duyan Almanlar ve diğer yabancılar için de önemli bir fırsat oluşturacağına inanıyorum. Bu bakımdan, ülkemizin ekonomisine önemli bir döviz girdisi sağlamasını bekliyorum” diye konuştu.

YOĞUN TALEP GELDİ

Haberin Devamı

Birincisi 8-10 Şubat 2019 tarihlerinde Düsseldorf’ta gerçekleşen Evim Türkiye fuarının ikincisi için çalışmalara başladıklarını dile getiren Demirören Medya Gazete Reklam Grup Başkanı Gürcan Korkmaz, “En önemli destekçimiz Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum ile bir araya geldik. Bakanımızla ilk fuarın değerlendirmesini yaptıktan sonra, kendisinin de onayıyla ikinci fuar için harekete geçtik. Fuarın ikincisi için yola çıkmamızın en önemli sebebi, ilk fuara katılan firmalardan ve Almanya’da  yaşayan vatandaşlarımızdan yoğun talep gelmesi. Bu fuarda Alman vatandaşlarına da iletişim çalışmaları yaparak onların da fuarı ziyaret etmelerini ve ülkemize yatırım yapmalarını hedefliyoruz” diye konuştu.

ŞEHRİN MERKEZİNDE

Evim Türkiye’nin ikincisinin Messe Essen fuar alanında gerçekleşeceğini ifade eden İSTexpo Genel Müdürü İsmail Sezen, şehrin merkezinde bulunan alanın, tüm çevre illerden çok kolay ulaşım imkanına sahip olduğuna dikkat çekti. Sezen, “Essen’in bağlı bulunduğu NRW eyaletinde okul tatilinin 13 Temmuz’da başlaması sebebiyle fuarı haziran ayının sonunda gerçekleşireceğiz. Bu sayede fuarı ziyaret eden vatandaşlarımız, yurdumuza tatile geldiklerinde ilgilendikleri projeleri yerinde inceleme imkânı bulacaklar. İlki çok başarılı geçen fuarımıza, bölgede yaşayan vatandaşlarımız daha şimdiden yoğun ilgi göstermeye başladılar” dedi.

Haberin Devamı

ARADIKLARINI FIRSATI FUARDA BULDULAR

Şubat ayında Düsseldorf’ta gerçekleştirilen Evim Türkiye Fuarı’nın, başta Almanya, Belçika ve Hollanda olmak üzere Avrupa’da yaşayan Türk vatandaşları tarafından ilgiyle karşılandığını ifade eden Düsseldorf Başkonsolosu Şule Gürel, “Avrupalı Türklerin, memleketlerini ziyaretleri sırasında kısıtlı zaman içerisinde belki fırsat bulup inceleyemedikleri pek çok konutun Düsseldorf’a ayaklarına kadar gelmesinden memnuniyet duyduklarını gözlemledim. Türkiye’de hayal ettikleri evi satın almak için aradıkları fırsatı bulmuş oldular. Ayrıca 2018’de döviz kurlarındaki artış  Avrupalı Türklere, konut yatırımı için ilave avantaj sağladı” dedi.  Fuarın tanıtımı için Başkonsoloslukların da destek verdiğini ve sosyal medya ve  e-posta yoluyla duyuru yaptıklarını hatırlatan Gürel şunları söyledi: “Evim Türkiye Fuarı’nın Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın himayesinde yapılması ve fuara katılacak şirketlerin titiz biçimde seçilmiş olması, endişeleri bertaraf etti. Haziran ayındaki ikinci fuarın da ilgi göreceğine inanıyorum.”

Haberin Devamı

Demirören Medya temsilcileri geçtiğimiz ay Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u ziyaret ederek Evim Türkiye fuarı hakkında bilgi vermişti. Bakan Murat kurum, ilkinde olduğu gibi ikinci fuara da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın destek verdiğini açıkladı.

İLKİ TAM NOT ALDI

Almanya Düsseldorf’ta 8-10 Şubat’ta gerçekleşen Evim Türkiye Fuarı’na yurt dışında yaşayan Türkler akın etmişti. Fuarın ikinci ve üçüncü gününde kapıda uzun kuyruklar oluşmuştu. Türkiye’nin önde gelen 76 gayrimenkul firması fuara katılırken, 15 farklı şehirden 100’ün üzerinde proje ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Evim Türkiye Fuarı’nın ilkinde  400 milyon liralık satış bağlantısı sağlandı, 100 milyonluk satış gerçekleşti. Fuarı ziyaret edenlerin sayısı 6 bini aştı.

Haberin Devamı

KIBRIS FİRMALARINA ALMANYA DAVETİ

İki senede bir düzenlenen ve KKTC gayrimenkul sektörünün en iyilerini belirleyerek piyasada rekabet ortamı yaratan Propertync Awards Yarışması’nın gala gecesi 30 Mart 2019 gecesi Girne Cratos Premium Hotel’de gerçekleşti. Gecede konuşma yapan Gürcan korkmaz, Evim Türkiye Fuarı’nın gayrimenkul sektörüne nefes aldırdığını ve orada gerçekleşen sıcak satışlar ile sektöre moral olduğunu söyledi. Gayrimenkul sektörünün KKTC ekonomisi için de önemli bir yere sahip olduğunu belirten korkmaz,   “Evim Türkiye Fuarı’nın KKTC’de faaliyet gösteren gayrimenkul firmalarının da projelerini sergileyeceği ve sıcak satış yapabilecekleri çok önemli bir platform olarak görüyorum. KKTC’li firmaların fuara mutlaka katılmaları gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!