Ev sahibi olmanın yolu bankadan geçiyor

Güncelleme Tarihi:

Ev sahibi olmanın yolu bankadan geçiyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 1997 00:00

Haberin Devamı

Yaşam koşullarının giderek zorlaşması, kiracıların kendi evlerinin sahibi olmasını da zorlaştırıyor. Bu nedenle ev sahibi olmanın yolu bankalardan geçiyor. Bankalar 6 aydan 36 aya kadar vadeyle kredi kullandırıyorlar.

Ev sahibi olmanın yolu bankadan geçiyor. Bankalar Türk Lirası ve döviz cinsinden kullandırdıkları krediyle ev sahibi yapıyorlar. Bankaların 6 aydan 36 aya kadar vadeyle verdikleri konut kredilerinin faiz oranları yüzde 6.2 ile 8.5 arasında değişiyor. Hemen hemen tüm bankalar konut kredisi veriyor. Ancak bankaların faiz oranları arasında farklılıklar görülüyor.

Bankalar Türk lirası kredinin yanı sıra döviz cinsinden de kredi veriyorlar. Mark ve dolar üzerinden verilen kredinin faiz oranları da yine bankalar arasında farklılık gösteriyor.

10 bin dolarlık konut kredisi için bankaların uyguladıkları faiz oranları aylara göre değişiklik göstermekle birlikte 1.40'dan başlıyor yüzde 2.0'ye kadar çıkıyor. Yine 15 bin marklık konut kredisi için bankalar yüzde 1.20 ile 2.25 arasında faiz uyguluyorlar.

Bankalardan konut kredisi kullanabilmek için bazı şartları gerçekleştirmek gerekli. Bunlar arasında kefil, ikametgah, nüfus sureti, bordro gibi evraklar bulunuyor.

Bankalar, verdikleri kredinin karşılığında satın alınan gayrimenkulu ipotek altına alıyorlar.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!