Euroleague ve lig kuraları sıkıştırdı Anadolu Efes’e geçiş erkene alındı

Güncelleme Tarihi:

Euroleague ve lig kuraları sıkıştırdı Anadolu Efes’e geçiş erkene alındı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2011 00:00

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) tarafından hazırlanan yeni düzenlemeyle adını değiştirmek zorunda kalan Efes Pilsen Basketbol Spor Kulübü, 2011-2012 sezonundan itibaren faaliyetlerini Anadolu Efes Spor Kulübü adıyla sürdürecek. Anadolu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, “Euroleague ve Beko Basketbol Ligi’ndeki kura çekilişlerinde yeni logo ve adımızla yer alacağız” dedi.

TÜTÜN ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu’nun (TAPDK) Efes Pilsen Basketbol Spor Kulübü’yle ilgili isim değişikliğinde Anadolu Efes’e onay vermesinin ardından kulüp yeni sezon öncesi logo ve isim değişikliğine gitme kararı aldı. TAPDK’nın 7 Ocak 2012’ye kadar süre tanıdığı Efes Pilsen, Euroleague ve Beko Basketbol Ligi’ndeki kura çekilişleri nedeniyle yeni sezona yeni isimle girecek. Anadolu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, “Bu süreçte hem TAPDK’nın dediği oldu, hem de kulübün adında şirket ismi de yer aldı. Şimdi yeni bir döneme başlıyoruz” dedi.

İsim ve logo değişikliğinde TAPDK’nın 7 Ocak 2012’ye kadar süre tanıdığını hatırlatan Tuncay Özilhan, şu değerlendirmeyi yaptı: “Bu tarihe kadar adımızı ve logomuzu değiştirmemiz gerekiyordu. Euroleague yönetimindeki toplantıda yeni sezon öncesi isim ve logo değişikliğinin yapılması gerektiği kararı çıktı. Aynı şekilde Beko Basketbol Ligi’nde mücadele etmemiz için de bu değişikliği yapmamız gerekiyordu. Kura çekilişleri öncesinde yeni isim ve logomuzu kullanmaya başlayacağız.”

Genç oyuncular kazandırdı

Kurulduğu 1976 yılından bu yana Türk basketboluna sayısız oyuncu kazandırdıklarını anlatan Tuncay Özilhan, şu bilgileri verdi: “Türkiye Basketbol Federasyonu’nun da sezon başlamadan önce isim ve logo değişikliğine gidilmesi gerektiğini belirtmesi bu süreci hızlandırdı. Yeni logo üzerindeki çalışmalarımızı da en kısa süre içerisinde tamamlayacağız. Yıllardır Türk basketboluna hizmet veren Efes Pilsen’in yeni adıyla yola devam edecek olması çok önemli.”

Final Four maçları önemli

2012 Turkish Airlines Euroleague Final Four heyecanının önümüzdeki yıl Türkiye’de yaşanacağına dikkat çeken Tuncay Özilhan, “Bu heyecanın içinde olmak istiyoruz. Final-Four’da Türkiye’yi Türkiye’de temsil etmek için çalışacağız. Bu ligdeki kura çekilişleri bizim için önemli. İsim değişikliğinde erken davranmamızın nedeni biraz da Avrupa maçlarıdır” dedi.

Euroleague’in ortakları arasında bulunuyor

GEÇTİĞİMİZ yıl Türk Hava Yolları‘nın (THY) isim sponsoru olduğu Euroleague’de Türk şirketlerinin gücü de artıyor. 8 takımla kurulan Euroleague’in ortakları arasında yer alan Efes Pilsen’in yüzde 4.8’lik hissesi bulunuyor.

Özilhan kulübü 125 bin liraya satın almıştı

TÜRKİYE’nin siyasi ve ekonomik krizlerle boğuştuğu 70’li yıllardan günümüze kadar uzanan Efes Pilsen Spor Kulübü’nün tarihi, İstanbul Moda’daki bir kilisenin bahçesinde başladı. Anadolu Holding Yenetim Kurulu Başkan Tuncay Özilhan ve arkadaşı Pano Natof’un, 1976 yılında 125 bin liraya satın aldığı Kadıköyspor ile kurulan yeni kulübe Efes Pilsen adı verildi. Avrupa’da kazandığı başarılarla Türkiye’de birçok ilki yaşatan Efes Pilsen, alt yapısını sağlam tutmaya çalıştı. Türkiye’nin en iyi koçlarını yetiştiren ve en iyi baketbolcularını dünya vitrinine çıkaran ekip oldu. Efes Pilsen’de, 5 şampiyonluk ve pek çok Avrupa tecrübesi yaşayan, Milli Takım antrenörlüğü de yapan Aydın Örs ve İtalya liginden bir takım olan Siena’nın başına geçip, Saporta Kupası’nı Siena’ya taşıyan Ergin Ataman gibi başarılı koçlar görev aldı.

Efes Pilsen’in potadaki 35 yıllık öyküsü

1976 yılında Kadıköyspor devralındı ve Efes Pilsen kuruldu.
Kurulduğu günden itibaren 2 yıl boyunca hiç yenilmedi.
1’inci ligdeki ilk sezonunda şampiyon oldu.
1980’li yıllarda mali kriz yaşadı ve 1985-91 yılları arasında şampiyon olamadı.
1992’de Aydın Örs’ün başa geçmesiyle değişim başladı.
1993 yılında Avrupa Kulüpler Kupası’nde final oynayan ilk Türk takımı oldu.
1996 yılında Koraç Kupası’na uzanan Efes, Türkiye’nin Avrupa’da kupa kaldıran ilk takımı oldu.
2000 yılında Avrupa Ligi’nde Final Four, heyecanını yaşayan ilk Türk takımı unvanını kazandı.
NBA’e ilk ve en çok oyuncu veren Türk takımı Efes Pilsen oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!