Euroleague: THY bize güç katacak

Güncelleme Tarihi:

Euroleague: THY bize güç katacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2010 00:00

İsim hakkını 10 yıl süreyle THY’ye veren Euroleague Basketball CEO’su Jordi Bertomeu, “THY’nin bize katacağı güçle bütünleşmiş ortaklık modeli yaşayacağız” dedi.

Haberin Devamı

TÜRK Hava Yolları(THY), Avrupa’nın en büyük basketbol organizasyonu Euroleague Basketball ile 5 yılı opsiyonlu olmak üzere 10 yıllık isim hakkı sponsorluğu anlaşması imzalandığını açıkladı. Euroleauge, anlaşmayla ilgili parasal bedelin açıklanmasını istemezken, THY’nin 8 milyon Euro dolayında ödeme yapacağı öğrenildi. Bu anlaşma ile gelecek sezondan itibaren Euroleague karşılaşmaları ‘Turkish Airlines Euroleague Basketball’ adı altında oynanacak. Euroleague Basketball CEO’su Jordi Bertomeu, “THY markasının Euroleague’e katacağı güç ile bütünleşmiş bir ortaklık modeline ulaştık” dedi.
Euroleague’de bir ilk
Euroleague’in, tarihinde ilk kez bir marka ile isim sponsorluğu yapmış olması bakımından anlaşmanın ayrı bir öneme sahip olduğunu kaydeden Jordi Bertomeu, şöyle konuştu: “Uzun zamandır, sadece ekonomik değeriyle değil bizimle gerçekten ortak olacak, dünyada basketbolun gelişiminde rol alacak doğru bir ortak bulmak üzerine çalışıyorduk. Sadece Euroleague Basketbol isim sponsorluğu ile değil aynı zamanda oyun sahası dışında bizim müşterek etkinliklerimize katkılarıyla da THY isim hakkının bu lig için çok uygun olduğunu düşünüyoruz.”
Bu anlaşmanın Euroleague Basketball’un gelişimine de katkı sağlayacağını belirterek, “Kurumsal, ticari, reklam ve sosyal alanlarda da gelişimine imkan sağlayacaktır. THY yönetimiyle paylaştığımız uluslararası hedef, bu anlaşmayı basketbol sporu tarihinin en önemli kilometre taşlarından biri yapmıştır” dedi.

Haberin Devamı

Topçu: Markamız zirveye çıkıyor

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, anlaşmayla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “Futbol dünyasının en önemli markalarından ikisi olan Barcelona ve Manchester United sponsorluğundan sonra basketbolda Avrupa’nın en büyük ve dünyanın da en saygın organizasyonlarından biri olan Euroleague ile işbirliği yapmak bizim için de önemli bir ayrıcalık olacaktır. Euroleague isim sponsorluğu, markamızın global düzlemdeki gücünü perçinleyen stratejik bir adım oldu. Markaya yapılan tüm bu yatırımlar sonucunda, Turkish Airlines markasının cazibesi dünya genelinde zirveye doğru emin adımlarla daha hızlı ilerleyecektir.”

Haberin Devamı

350 maça çıkacak

THY, Euroleague ile birlikte ‘Euroleague For Life’ programı kapsamında Türkiye ve dünyanın çeşitli yerlerinde sosyal sorumluluk projeleri de gerçekleştirecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!