Eurobank’ta hedef KOBİ’lere daha yakından hizmet etmek

Güncelleme Tarihi:

Eurobank’ta hedef KOBİ’lere daha yakından hizmet etmek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2009 00:00

KOBİ’lere yönelik çalışmalarını 2009 yılının ikinci yarısından itibaren hızla artırmaya devam eden Eurobank Tekfen, 2010 yılı için hedef büyüttü.

Haberin Devamı

Eurobank Tekfen Genel Müdürü Mehmet Sönmez, “2010 yılından itibaren Eurobank Tekfen’i hem şube ağımızın genişlemesi, hem uzman kadromuzun artışı ile paralel olarak KOBİ Bankacılığı’nda daha fazla duymaya başlanacak. Hem yeni ürün
ve hizmetler hem de yeni anlaşma ve projeler ile KOBİ’lere daha yakından hizmet vereceğiz” dedi.
Türkiye’ye uyarlayacak
Eurobank Tekfen’in bağlı bulunduğu EFG Eurobank’ın, bulunduğu pazarda KOBİ segmentinden yüzde 30’lar düzeyinde pay aldığını söyleyen Sönmez, planlarını şöyle açıkladı: “Bugün dünyada bu orana sahip çok az banka var. Eurobank’ın çok başarılı olan bu iş modelini Türkiye’ye uyarlayarak yepyeni bir iş modeliyle hareket etmeyi planlıyoruz. KOBİler için güçlü iletişim en önemli kanaldır, hedefimiz şubelerimizin bu iletişimi hem yüksek seviyelerde tutarak hem de geliştirerek hizmetlerimizi sunmak. 2010 yılında KOBİ müşterilerimize gerek ürün çeşidi gerekse insan kaynağımızla daha fazla odaklanacağız.”
2010’da 12 şube
Sönmez bu yıl hedeflerinin yaklaşık yüzde 50’sini gerçekleştirdiklerini belirterek şunları söyledi: “Kalanını da 2010’un ilk çeyreğinin sonunda tamamlayacağız. 2010 yılı mayıs ayında, bu süreç tamamlandıktan sonra KOBİ segmentine tam hizmet vereceğiz. Eurobank Tekfen olarak 42 şubemizin 23’ünde KOBİ’ler için uzman portföy yöneticisi kadrolaşmasına devam ediyoruz. Bu yıl açmayı planladığımız 4 şube ve 2010 yılında açmayı planladığımız 12 şube ile KOBİ’lere daha iyi ve yakın hizmet vermeye odaklanacağız.”
Hedef ana banka olmak
İşletme Bankacılığı adı altında KOBİ’lere sundukları hizmetlerin alt yapısını oluşturmaya 2009 yılının ikinci yarısında başladıklarını ifade eden Sönmez, “Ticaret ve Esnaf Odaları ile anlaşma yaparak ürün paketleri ile hizmet sunma konusunda alt yapı çalışmalarımız devam ediyor. KOBİ’lerin ana bankası ve danışmanı olmayı hedefliyoruz. Mevcut şubelerimizde küçük işletmelere hizmet vermek üzere konusunda uzman kadroları oluşturmaya devam ediyoruz. Şube ağımızı ve kadrolarımızı güçlendirirken alt yapımızı da buna hazır hale getirmek için çalışmalarımız devam ediyor.”

Haberin Devamı

Esnek çözümler birebir ilişkiler

Haberin Devamı

MEHMET Sönmez, “Eurobank Tekfen olarak KOBİ’lerimizin verimlilik sorunlarının giderilmesi, dış pazarlarda rekabetçi üstünlük sağlamaları, üretimlerini artırarak büyümeleri ve kurumsal yapılarını güçlendirmelerine yönelik stratejilerin geliştirilmesine katkı sağlamayı hedefliyoruz” derken, şunları söyledi: “Bunu da hizmet modelimize yansıtarak, müşterilerimizle birebir ilişki ve müşteri odaklı yaklaşımızla, müşterisini dinleyen, ihtiyacını iyi anlayan ve bu ihtiyaca yönelik ürün ve hizmet sunan bir banka olmayı hedefliyoruz. Çevik yapımızla hızlı ve proaktif bir şekilde hareket edip, iş dünyasında yaşanan değişikliklere ayak uydurarak, müşterilerilerimize esnek çözümler sunarak yolumuza devam etmekteyiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!