Euratex yönetiminde ikinci Türk

Güncelleme Tarihi:

Euratex yönetiminde ikinci Türk
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2000 00:00

Haberin Devamı

TGSD Başkanı Güngör Keşçi'den sonra, Başkan Yardımcısı Umut Oran da AB'nin hazır giyim örgütlerinin çatı kuruluşu Euratex'in yönetimine girdi. Böylece, Türk hazır giyiminin Euratex'teki temsilci sayısı ikiye çıktı. Oran, ‘‘Euratex'te artık iki oyumuz var. Bu Türkiye için önemli’’ dedi.

TÜRKİYE Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD), Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin hazır giyim örgütlerinin çatı kuruluşu olarak görev yapan Euratex yönetimindeki temsilci sayısını ikiye çıkardı. TGSD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Oran, Euratex'in (Avrupa Tekstil ve Hazır Giyim Organizasyonu) Brüksel'de yapılan Genel Kurul toplantısında alınan kararla yönetim kuruluna seçildi.

TGSD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Oran'ın Euratex Yönetim Kurulu'na seçilmesiyle birlikte, Türkiye'nin Euratex'teki temsilci sayısı ikiye yükselmiş oldu. Böylece Türkiye, AB'de tekstil konusunda alınacak her türlü kararda iki oy kullanma hakkını elde etti.

Euratex Yönetim Kurulu'na Türkiye'den ilk defa geçtiğimiz yıl TGSD Yönetim Kurulu Başkanı Güngör Keşçi seçilmişti. Keşçi, Euratex'teki görevini 2001 yılında da sürdürecek.

BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

Euratex'in tekstil sektörü ile ilgili her konuda Avrupa Komisyonu'na danışmanlık yapan, AB Komisyonu'nda sektörü etkileyen kararların alınmasında rol oynayan önemli bir kuruluş olduğunu söyleyen Umut Oran, ‘‘Türkiye Euratex Yönetim Kurulu'nda yer alan iki üyesi ile birlikte Euratex'te, AB'nin tekstil konusunda alacağı her kararda iki oy kullanacak. Bu, Türk tekstili açısından önemli bir gelişme. Türk tekstil ve hazır giyim sektörlerini en iyi şekilde temsil edeceğiz’’ dedi.

TGSD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Domino Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Umut Oran, ayrıca Avrupa Hazır Giyim Sanayii'ni IAF (Uluslararası Hazır Giyim Federasyonu) Yönetim Kurulu'nda temsil edecek 5 temsilciden biri oldu.

UMUT ORAN KİMDİR?

1963'te Almanya'da doğan Umut Oran, Marmara Üniversitesi İngilizce İktisat Fakültesi'ni bitirdi. Koç Holding'in tekstil şirketi Bozkurt Mensucat'ta iş hayatına başlayan Oran, daha sonra Öztek Tekstil'de İmalat ve Satış Müdürlüğü görevlerini yürüttü.

1993 yılında kendi şirketi Domino Tekstil Ürünleri Sanayii ve Dış Ticaret A.Ş'yi kuran Umut Oran, halen TGSD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!