Et perakendecisi Canet için konkordato talep edildi

Güncelleme Tarihi:

Et perakendecisi Canet için konkordato talep edildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2018 15:17

CANET markası ile onlarca mağazası ile perakende et sektöründe faaliyet gösteren Diltat Gıda ve Bolet Gıda için konkordato talep etti. Çerkezköy Adliyesinde açılan davada iki şirkete de geçici mühlet verildi, konkordato komiseri ataması yapıldı.

Haberin Devamı

PERAKENDE et sektörünün önemli oyuncularından biri olan ve 50'yi aşkın şubeleri bulunan Canet mağazalarının bağlı olduğu Diltat Gıda İnş. San. Tic. Limited Şti. ve Bolet Gıda İthalat İhracat San. ve Tic. Limited Şti yaşadıkları mali darboğazı aşamayınca konkordato istedi.

ADRES DEĞİŞİKLİĞİ YAPILDI

Her iki şirket merkezinin İstanbul’dan Tekirdağ Çerkezköy’e taşınmasından kısa bir süre sonra konkordato talepli dava açıldı. Çerkezköy Asliye Hukuk Mahkemesinde açılan davada, iki şirket için de, konkordato verilmesi halinde, faaliyetlerinin etkin bir biçimde yürütülebileceği kaydedildi.

3 AYLIK GEÇİCİ MÜHLET

Mahkeme, Diltat Gıda ve Bolet Gıda için 3 aylık geçici mühlet verildi. Bu kararla birlikte, iki şirketin faaliyetlerinin denetimi için, Kenan Doyran’ı geçici konkordato komiseri olarak atadı. Canet mağazalarının önemli bir bölümü Diltat Gıda'ya bağlı görünüyor.

Haberin Devamı

'ŞARBON' SÖYLENTİSİ DE ETKİLEDİ

Diltat Gıda'nın sahibi Numan Turan ise, konkordato başvurusunda bulunmalarına ilişkin “Ekonomiye de yaşanan dalgalanma, kredi faizlerindeki yükseliş ve bir ara gündeme gelen şarbon iddiası, sektörü olduğu gibi bizi olumsuz etkiledi” dedi. Turan, konkordato kararı ile birlikte şirketin yeniden toparlanma eğilimine gireceğini kaydetti.

Et perakendecisi Canet için konkordato talep edildi

Bolet Gıda için tedbir kararı 20 Kasım'da verildi.
 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!