Eser Tümen Maldivler'de kalbine yenildi

Güncelleme Tarihi:

Eser Tümen Maldivlerde kalbine yenildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2010 08:30

STFA'nın kurucuları Fevzi Akkaya ile Sezai Türkeş'in manevi oğlu Eser Tümen, Maldivler’de geçirdiği kalp krizi sonucu dün hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

İnşaat dünyasının duayen isimlerinden olan 65 yaşındaki Eser Tümen uzun yıllar STFA'nın üst düzey yöneticiliğini yaptı. 1992 yılında dört mühendis olarak TML İnşaat'ı kuran Tümen, bu şirketle üç kıtada 3 milyar doların üzerinde proje gerçekleştirdi. Tümen'in şirketi özellikle Libya'da yaptığı projelerle dikkat çekti. 

 

TML, 2008 yılında uluslararası inşaat dergisi tarafından hazırlanan 'dünyanın en büyük 225 uluslararası müteahhitlik firması' listesine de girmişti.  

 

AİLESİ İLE TATİLDEYDİ

 

Yollar Türkiye Milli Komitesi'nin (YTMK) kurucu üyeleri arasında da bulunan Eser Tümen, eşi Samra Tümen'le ve kızı Aslı ile birlikte Maldivler'de tatil yapıyordu. Tümen, burada kalp krizi geçirip hayata gözlerini yumdu.

 

Haberin Devamı

Eser Tümen'in Aslı ve Esra adında iki kızı, Mert adında da bir oğlu bulunuyordu. Eser Tümen'in kızı Esra, geçtiğimiz yıllarda Akkök Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dinçkök'ün oğlu Raif Dinçkök ile evlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!