Erzak paketi rekabetle karta girdi

Güncelleme Tarihi:

Erzak paketi rekabetle karta girdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2010 12:19

Ramazan ayı dolayısıyla erzak paketlerinde yaşanan rekabetin artması nedeniyle marketler, özellikle son yıllarda “kart” ve “çek” satmaya başladı.

Haberin Devamı

Sosyal dayanışmanın arttığı Ramazan ayında hayırsever vatandaşlar ve firmalar, bütçelerine göre aldıkları gıda ve giyim ürünlerini yardıma muhtaç ailelere veriyor. Bu dönemde en büyük ilgiyi erzak paketleri görüyor. İrili ufaklı marketler, bakkal ve gıda toptancıları, hazırladıkları erzak paketi ve çuvallarını ramazan ayından bir ya da iki hafta önce satışa sunuyor.

Son yıllarda erzak paketleri konusunda yaşanan büyük rekabet nedeniyle özellikle marketler, “kart” ve “çek” satmaya başladı. Erzak paketi almak yerine hayırsever vatandaşların alışveriş tercihini ihtiyaç sahiplerine bırakmasını sağlayan kart ve çekler, hayırsever vatandaşlardan büyük ilgi görüyor.

BAZI MARKETLERİN KART VE ÇEKLERİ

Migros tarafından çıkarılan “HediyeM Kart”, firmanın bütün mağazalarından temin edilebiliyor. Kartı edinen kişi, istediği parayı kasiyere ödedikten sonra karta yükletiyor. Karta, 5 ile 500 lira arasında istenilen tutar yükletilebiliyor.

Haberin Devamı

Daha sonra hayırsever vatandaş, bu kartı yardıma muhtaç bir aileye veriyor. Aile de kartta yüklü para tutarında, Migros'un bütün marketlerinde gıda ve giyim gibi her türlü alışverişi yapıp ihtiyacını karşılayabiliyor.

12 AYA VARAN TAKSİTLE ALINAN ÇEKLER

Kipa Marketler Zinciri ise kendi hazırladığı “çek”lerden satıyor. Hayırsever vatandaşlar, erzak paketi yerine 5, 10, 25 ve 50 liralık çeklerden istediği kadar alabiliyor.

Peşin ya da kredi kartına tek çekimlerde 3-5 bin liralık çek alımlarında yüzde 2, 5 bin liranın üzerindekilerde ise yüzde 3 indirim uygulayan firma, 12 aya kadar taksit imkanıyla çek satıyor. Bu çekler, daha sonra yoksul vatandaşlara ulaştırılıyor.

ŞAYPA'DAN BEREKET KART

Şaypa Marketler ise sunduğu “Bereket Kart” ile iş verenin ramazan erzak paketi dağıtımı gibi yardımlarda oluşan karmaşalıkları ve zaman kaybını önlemeyi, ihtiyaç sahiplerinin de tüm mağazalardan istediği ürünü alabilmesini hedefliyor.

Hayırseverler, yardımda bulunacağı ailenin kendi ihtiyacını karşılayabilmesi adına 5, 10, 25, 50, 75 ve 100 liralık limitleri bulunan bu kartlardan istediği kadar alıp, aileye verebiliyor.

Haberin Devamı

Firma yetkilileri, erzak paketlerinde genellikle bakliyat, un, bulgur, pirinç, yağ ve salça gibi ürünler bulunduğunu belirterek, “Birçok kişi, aynı aileye erzak paketi alınca fazlalık oluşabiliyor. Aile, ihtiyacının fazlası un ve bulgur yardımı alıyor. Bu şekilde kartla aile istediğini alabiliyor, ihtiyacını daha iyi karşılayabiliyor” dedi.

Real Marketler de “Hediye Çeki” ile ailelere ihtiyaçları doğrultusunda alışveriş imkanı sunmaya çalışıyor. Hayırseverler, Real'den istediği tutarda çek alıp, yardıma muhtaç ailelere verebiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!