Ersümer: Nükleer santralda kaza riski sıfır

Güncelleme Tarihi:

Ersümer: Nükleer santralda kaza riski sıfır
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 1999 00:00

Haberin Devamı

ENERJİ ve Tabi Kaynaklar Bakanı Cumhur Ersümer, Türkiye'nin nükleer enerjiye ihtiyacı bulunduğunu belirterek, ‘‘Nükleer santral en çağdaş ve şu ana kadar hiç kaza yapmamış bir tekmnoloji ile gerçekleştirilecek’’ dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda dün bakanlığının bütçe görüşmelerinde açıklamalar yapan Ersümer, ‘‘Nükleer santralden, ucuz enerji üreteceğiz. Nükleer santrala karşı çıkanlara saygı duyuyoruz ama ülkemizin ihtiyaçlarını da ön planda tutmak zorundayız’’ dedi. Enerji Bakanlığı bütçesinin görüşmelerinde de, DYP Konya Milletvekili Mehmet Ali Yavuz, Mavi Akım Projesi nedeniyle verilen ihaleleri eleştirdi. Bu projenin anlaşması imzalanmadan avans verildiğini hatırlatan Yavuz, bu tür uygulamalara tüm ANAP dönemlerinde rastlandığını belirterek, ‘‘57'nci Hükümet'in yumuşak karnı Enerji Bakanlığı'dır’’ dedi. Yavuz, Türkiye'nin nükleer enerji santrallarına gereksinimi olduğunu da belirterek, Akkuyu Nükleer Santralı'nın ihalesinin bir an önce gerçekleştirilmesini istedi.

MADEN BAKANLIĞI

FP Kütahya Milletvekili Ahmet Derin de, ‘‘Yılların ihmali bizi dışa daha da bağımlı hale getirecek olan doğalgaza itti. Zengin doğal kaynakların, fakir bekçileri olduk’’ dedi. Derin, Türkiye'nin, zengin kömür, hidrolik enerji, jeotermal enerji kaynaklarına sahip olduğunu, ayrıca nükleer enerjiye dönme şansı da bulunduğunu belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!