Erkenci şeftali 80 kuruş

Güncelleme Tarihi:

Erkenci şeftali 80 kuruş
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2009 11:29

Mersin'de, son yıllarda ekim alanları artan erkenci şeftali, bahçede kilosu 80 kuruştan tüccarlara satılıyor.

Silifke İlçe Tarım Müdürü Yusuf Gün, yaptığı yazılı açıklamada, sahile yakın kesimlerinde yetiştirilen şeftalinin hasadının başında oluşan fiyatlarla üreticisini memnun ettiğini bildirdi.

Gün, ilçedeki bin dönüm şeftali bahçesinden bu sezon bin 155 ton rekolte beklediklerini, sahil kesiminde başlayan hasadın, 15 Temmuzdan itibaren de rakımın yüksek olduğu Cambazlı, Seydili, Örenköy, Hüseyinler, Şahmurlu, Sömek köylerinde devam edeceğini belirterek, şunları kaydetti:

“Bu yıl bir dönüm araziden ortalama 35-40 adet şeftali ağacı bulunuyor. İlçede şu anda meyve veren 35 bin ağaç var. Üreticinin oluşan fiyatlardan memnun olması önümüzdeki yıllarda şeftali bahçesi sayısını artıracak. Erkenci şeftaliler, İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere Türkiye'nin değişik illerine gönderiliyor.”

Gün, çiftçinin bilinçli ve kaliteli üretim yapması amacıyla da teknik elemanlar tarafından şeftali yetiştiriciliği konusunda gerekli teknik bilgi ve uygulamalı eğitimlerin de verildiğini kaydetti.

Bu arada, üreticinin bahçede kilosunu 80 kuruştan sattığı şeftali, üretim merkezlerine yakın semt pazarlarında ve manavlarda kilosu 2-3 lira arasında değişen fiyatlarla satılıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!