Erken emekli olacak kadar zengin değiliz

Güncelleme Tarihi:

Erken emekli olacak kadar zengin değiliz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 1999 00:00

Haberin Devamı

Bütün dünyada insanların uzun yıllar çalıştıktan sonra emekli olduğunu söyleyen Sakıp Sabancı, ‘‘Erken emeklilik, dokuz günlük tatiller, memleket bu kadar zengin mi? Benim Japon ortaklarım bile bu kadar zengin değil’’ dedi.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sakıp Sabancı, Türkiye'nin erken emekli olunacak kadar zengin olmadığını söyledi. Bütün dünyada insanların uzun yıllar çalışıp emekli olduğunu söyleyen Sabancı, ‘‘Erken emeklilik, dokuz günlük tatiller, memleket bu kadar zengin mi? benim Japon ortaklarım bile bu kadar zengin değil’’ dedi.

Sabancı Holding Halkla İlişkiler Müdürü Arzu Çekirge Paksoy'un kitap tanıtımı için düzenlenen kokteyle katılan Sabancı, sosyal güvenlik yasası ile ilgili olarak da Türkiye'nin dünyadaki bu düzenin dışında kalmasının mümkün olmadığını söyleyerek, ‘‘Ben de emekli olmadım, olmayacağım’’ dedi. Uluslararası tahkim konusuna da değinen Sabancı, şöyle konuştu:

‘‘Dünya ile beraber yaşayacaksak, globalleşmeden bahsediyorsak, dünyanın icaplarına uygun hareket etmeliyiz. Ve globalleşmenin gereklerini yerine getirmeliyiz. Memleketin özkaynaklarını en iyi şekilde kullanmak zorundayız. Özkaynaklar yetmiyorsa dış kaynak gerekiyor. Yabancı sermayeyi Türkiye'ye çekmek için de bu düzenlemler gerekli. ‘Kendi fikrim, kendi mahkemem, kendi düzenlemem' derseniz yabancılar gelmez.’’

Yabancı sermayenin ‘‘hadi’’ deyince ‘‘gümbür gümbür’’ gelmeyeceğini ve zamana ihtiyaç olduğunu vurgulayan Sabancı, akkıllı, istikrarlı ve düzenli bir ortamın yabancı sermayenin geliş hızını artıracağını söyledi. ‘‘Dünyada dolu para var. Çok para var’’ diyen sabancı, ‘‘bilinçli, akkıllı, istek sahibi insanların sunduğu akıllı projelyer olursa, dünyada para çok. Türkiye de bu projelerle, bu pastadan payını alır. Eğer bunu yapmaz da IMF'ye ‘para ver, memura maaşlarını' vereceğim derseniz olmaz. Para falan gelmez’’ dedi.

CANLANMA İŞARETLERİ

Ekonominin son aylarda iyileşme sürecine girdiğini gözlediklerini söyleyen Sabancı, ‘‘Bütün sektörlerde üretim yapıyorum. Arkadaşlarım bütün gelişmeleri bana raporlarla aktarıyorlar. Son bir-iki ayda gelen raporlar umut verici gelişmeler olduğunu gösteriyor’’ dedi.

Paksoy'dan halkla ilişkiler kitabı

SABANCI Holding Halkla İlişkiler Müdürü Arzu Çekirge Paksoy, Türkiye'deki halkla ilişkiler uygulamaları konusunda bir kitap yazdı. Arzu Çekirge Paksoy'un derlediği ‘‘Türkiye'de Halkla İlişkiler Uygulamaları’’ adlı kitapta 17 değişik sektörden 46 örnek halkla ilişkiler uygulaması bulunuyor. Paksoy'un kitap tanıtımı için düzenlenen kokteyle katılan Sakıp Sabancı kendisinin 11 kitabının olduğunu hatırlatarak, Paksoy'un da yazdığı bu kitapla kendisina rakip olduğunu söyledi. Sabancı daha sonra kitap şeklinde hazırlanmış olan pastayı kesti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!