Ergani Çimento ihalesini Limak kazandı

Güncelleme Tarihi:

Ergani Çimento ihalesini Limak kazandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2005 15:53

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Uzan Grubu varlıkları arasında yer alan Ergani Çimento Fabrikası için en yüksek teklifi 120 milyon 750 bin dolarla Limak verdi.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Uzan Grubu varlıkları arasında yer alan Ergani Çimento Fabrikası'nın satışı için ihale düzenledi. İhalede, 53 milyon dolar muhammen bedelli çimento fabrikası için kapalı zarfla verilen teklifler açıldı. İhale için idari belgelerini teslim eden kuruluşlardan en yüksek teklif 104 milyon dolarla Oci Çimento A.Ş.'den geldi.

Oci ile K-L Çimento Yat. Mad. San. ve Tic. A.Ş., Limak Mad. Yapı Çim. San. ve Tic. A.Ş., Çimentaş İzmir Çim. Fab. T.A.Ş. ile Birçim Çim. ve Mad. San. ve Tic A.Ş.'den oluşan 5 şirket açık artırmaya katılmaya hak kazandı.
Haberin Devamı

AÇIK ARTIRMA 104 MİLYON DOLARLA BAŞLADI 
   
Açık artırma, yazılı teklif aşamasında Oci Çimento'nun verdiği 104 milyon dolar üzerinden başladı. ABD Doları cinsinden 250 bin dolarlık artırımlarla yapılan ve Oci Çimento A.Ş., K-L Çimento Yat. Mad. San. ve Tic. A.Ş., Limak Mad. Yapı Çim. San. ve Tic. A.Ş., Çimentaş İzmir Çim. Fab. T.A.Ş. ile Birçim Çim. ve Mad. San. ve Tic A.Ş.'nin katıldığı açık artırmada, rakam 109 milyon 750 bin dolara ulaştığında K-L Çimento, 113 milyon 500 bin dolara ulaştığında Limak ve 118 milyon 750 bin dolara ulaştığında da Oci Çimento temsilcileri 5'er dakikalık mola istedi.

Açık artırmada Limak Mad. Yapı Çim. San. ve Tic. A.Ş. temsilcilerinin sunduğu 120 milyon 750 bin dolarlık teklifin üzerine çıkan olmadı. İhalede oluşan 120 milyon 750 bin dolarlık en yüksek teklif, Fon Kurulu'nun onayına sunulacak.

Haberin Devamı

Bu arada, Birçim Çimento açık artırma sürecinde hiç teklif vermezken, ihaleye katılan Sabancı

FABRİKALARIN SATIŞINDA 1 MİLYAR DOLAR AŞILACAK
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) satışa sunduğu ve yatırımcılardan büyük ilgi gören 9 çimento fabrikasının ihalelerinde alınan teklifler 1 milyar doları aşacak. Toplam 433 milyon dolar muhammen bedele sahip 9 çimento fabrikasından, Lalapaşa, Standart, Bartın, Ladik, Gaziantep, Şanlıurfa ve Ergani'den oluşan 7'si için toplam 937 milyon 500 bin dolarlık teklif alındı. Satışa sunulacak 2 fabrikanın muhammen bedelleri kadar teklif gelmesi durumunda bile, teklif toplamı 1 milyar 9 milyon 500 bin doları bulacak.
Grubu şirketi Çimsa Çim. San. ve Tic. A.Ş. ise 65 milyon dolarlık teklifi nedeniyle açık artırma bölümüne katılamadı.

ÖZDEMİR: BİZ BİLEREK BU FİYATI VERDİK

Limak İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) 53 milyon dolar muhammen bedelli Ergani Çimento Fabrikası'nın ihalesinde Limak Mad. Yapı Çimento'nun 120 milyon 750 bin dolarlık teklif konusunda, “Biz bilerek bu fiyatı verdik. Bu fiyatlarda önemli derecede duygusallığın payı vardır” dedi.

Fenerbahçe Kulübü İkinci Başkanlığını da yürüten Özdemir, Limak Grubu'nun 2000 yılından beri çimento işinde yer aldığını ve Kurtalan Çimento Fabrikası'nın kendilerine ait olduğunu hatırlattı.

Haberin Devamı

Güneydoğulu bir işadamı olduğunu belirten Özdemir, “Dolayısıyla o bölgede yapılan yatırımlar, yapmış olduğumuz sosyal aktiviteler bize  gerçekten heyecan veriyor. Benim Diyarbakır'a da bir yatırım yapma sözüm vardı. Bu şekilde Diyarbakır iline de bir yatırım yapmış olduk. Çok mutluyum” diye konuştu.

Ergani Çimento Fabrikası'nda uzun zamandan beri bazı teknik sorunlar olduğunu bildiklerini ifade eden Özdemir, şunları kaydetti: “Fabrikaya bir yıl içinde 20 milyon dolar civarında bir yatırım yapmayı düşünüyoruz.”

İHALEYE KATILAN FİRMALAR

İhaleye, “Çimentaş İzmir Çim. Fab. T.A.Ş., BÇG Çimento İnş. San. ve Tic. A.Ş., K-L Çimento Yat. Mad. San. ve Tic. A.Ş, Limak Mad. Yapı Çim. San. ve Tic. A.Ş., Oci Çimento A.Ş., Birçim Çim. ve Mad. San. ve Tic A.Ş., Kadoğlu Petrolcülük Taş. Tic. San. İth. İhr. A.Ş, Erçim Toprak Çim. San. ve Tic. A.Ş., Tümad Mad. San. ve Tic. A.Ş., Tek İnş. Taah. San. Tic. A.Ş., Çimsa Çim. San ve Tic. A.Ş., Serka Tur. Nakl. İnş. San. Ltd. Şti. ile Çetinkaya Çimento A.Ş.”den oluşan 13 şirket katılıyor. 

VAN ÇİMENTO FABRİKASI'NIN İHALESİ YARIN

Haberin Devamı

Çimento fabrikalarının satış sürecinde, Van Çimento Fabrikası yarın ve Trabzon Çimento Fabrikası da 20 Ekim'de ihaleye çıkarılacak. Van Çimento 22 milyon dolar, Trabzon Çimento da 50 milyon dolar muhammen bedelle satışa sunulacak.

Satışa yarın çıkarılacak Van Çimento Fabrikası'nın ihalesine 14 şirketin katılması bekleniyor.

Sepetçiler Kasrı'nda yapılacak ihale için idari belgelerini teslim eden şirketler şunlar: “Kur İnş. Tic. ve San. A.Ş., Çimentaş İzmir Çim. Fab. T.A.Ş, Oci Çimento A.Ş, BÇG Çimento İnş. San. ve Tic. A.Ş, K-L Çimento Yat. Mad. San. ve Tic. A.Ş, Limak Kurtalan Çim. San. ve Tic. A.Ş, Kiler Alışveriş Hizm. Gıda San. ve Tic. A.Ş, Kadoğlu Petrolculük Taş. Tic. San. İth. İhr. A.Ş, Tümad Mad. San. ve Tic. A.Ş, Tek İnş. Taah. San. Tic. A.Ş, Serka Tur. Nakl. İnş. San. Ltd. Şti, Van Gölü Çim. San. T.A.Ş, Aşkale Çimento San. T.A.Ş, Heidelberg Çim. San. ve Tic. A.Ş.”


(İSTANBUL/A.A)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!