Erez'e TOBB'daki rakibinden destek

Güncelleme Tarihi:

Ereze TOBBdaki rakibinden destek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 1999 00:00

Haberin Devamı

Hükümeti kurmakla görevlendirilen Sanayi ve Ticaret Bakanı Muğla Milletvekili Yalım Erez'e bir zamanlar TOBB'da kendisine rakip olan eski TOBB Başkanı ve Balıkesir Sanayi Odası Başkanı Rona Yırcalı'dan da tam destek geldi. Erez, 1991 seçimlerinde milletvekili adayı olduğu için TOBB Başkanlığı görevinden istifa etmişti. Erez'in yerine Rona Yırcalı Başkan olmuştu.

Ancak, milletvekili seçilemeyen Yalım Erez, yeniden İstanbul Ticaret Odası Başkanı olunca, 1992 yılında Yırcalı'dan TOBB Başkanlığı koltuğunu da geri almak istedi. O dönemde her ikisi de Cumhurbaşkanı Demirel'e yakın olan iki ismin bu kavgası, ‘‘Evlatların savaşı’’ olarak nitelenmişti. 1992 yılındaki TOBB seçimlerini Rona Yırcalı kaybederken, Yalım Erez yeniden Başkan seçilerek TOBB'a geri dönmüştü.

O günden beri TOBB seçimlerine girmeyen, fakat saygın bir Başkan olarak hatırlanan Rona Yırcalı, yıllar sonra eski rakibine şimde tam destek verdi. Yırcalı, siyasi partilere Yalım Erez'e destek olmaları çağrısında bulundu.

SEÇİMLER ERTELENMELİ

Yırcalı şöyle konuştu:

Yalım Bey ülkenin ekonomik siyasi konularını bilen bir insandır. Çareleri de gören, bilen biridir. Karar alabilecek bir insandır. Bilhassa ekonomik konular kanun gerektirmiyor, kararname ile yapılacak şeyler de var. Bakanlıkların da yapabileceği şeyler var. Bu konular kısa sürede çözülebilir. Türkiye'nin önünde kısa vadeli ve uzun vadeli sorunlar var. Onun ötesinde yapılacak siyasi ve ekonomik reformlar var. Vergi kanununda yapılacak değişiklikler, sosyal güvenlik, siyasi partiler yasası, seçim kanununu, mahalli idareler gibi.

Siyasi partiler kanunu ve seçim sisteminde değişiklik yapılmazsa 18 Nisan'da yine aynı tablo çıkacak. Böylelikle 1999'un yarısına geleceğiz. Hiç olmazsa 1999 yılını kaybetmeyelim. O nedenle seçim kararı alan Meclis seçim tarihini de değştirebilir. Sayın Erez'in kuracağı hükümetin üç ay değil, daha uzun görev yapması kanaatindeyim.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!