Erdoğan’dan Dubai Emiri Maktum’a ‘Sizin yanınızdayız’ mektubu götürecek

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan’dan Dubai Emiri Maktum’a ‘Sizin yanınızdayız’ mektubu götürecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2009 00:00

Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan önümüzdeki hafta ekonomik kriz yaşanan Dubai’ye gidecek.

Çağlayan, Dubai Emiri El Maktum’a Başbakan Tayyip Erdoğan’ın da bir mektubunu götürecek. Çağlayan, “Onlara ‘sizin yanınızdayız, müteahitlik hizmetlerine, yatırımlarımıza ve ihracatımıza devam edeceğiz. İşlerimizi çekmiyoruz’ diyeceğiz” dedi. Çağlayan, Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) ihracatın 7.5 milyar dolar olduğunu, Türkiye toplam ihracatının yüzde 6’sının buraya yapıldığını söyledi. Çağlayan, şunları söyledi:

Emir’e özel mektup

“Önümüzdeki hafta Dubai’ye ziyaretim olacak. Özel temsilcisi olarak Başbakan’ın mektubunu Emir’e vereceğim. Dubai’deki krizle ilgili haberler çıktığında, hemen müteahhitlerle ve orada işi olanlarla bir toplantı yaptım. Durumlarının ne olduğunu saptamak için. Dubai’de bizim müteahhitlerin 4.7 milyar dolarlık işleri var. Bunun 1.7 milyar dolarlık bölümü bitmiş bundan alacakları da 80 milyon dolar kadar. Baktığınızda hiç de vahim bir tablo almadığını görüyorsunuz. Kriz olmasa da bu kadar alacağın olması normaldir. İhracatçılarımız açısından inceledik orada da bir sıkıntı yok.”

Moral gezisi

Dubai’ye ve Abu Dabi’ye sektör temsilcilerinden oluşan, sınırlı kadroyla hızlı bir gezi düzenleyeceklerini söyleyen Çağlayan, “Orada hükümet ve iş dünyasının temsilcileriyle görüşeceğiz. Moral gezisi olacak. Başbakan da mektubunda desteğini vurgulayacak” dedi. Bir yıl içerisinde 200 bin kilometre yol yaptıklarını belirten Çağlayan, “Krizde durmak olmaz. İhracatımızın 100 milyar doların üzerinde kalmasını istiyoruz. Yıl sonu itibariyle 30 ülkeye gitmiş olacağız. Benim işim bu, ülkemin ticaretini pazarlıyorum” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!