Erdoğan: Bazı bağımsız kurulları değiştirebiliriz

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan: Bazı bağımsız kurulları değiştirebiliriz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2011 00:00

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, daha önceki iktidarların IMF’den borç almak için el pençe divan durduklarını ve kendilerinden ise Gelir İdaresi Başkanlığı’nın özelleştirmesini ısrarla isteyen IMF’ye karşı direndiğini söyledi.

Haberin Devamı

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu’nun (TUSKON) Genişletilmiş Başkanlar Toplantısı’nda konuşan Erdoğan, bağımsız kurulların hepsinden memnun olmadıklarını da belirterek, “Bizden öncekiler böyle bir karar almışlar. Belki önümüzdeki süreç içerisinde, değişikliğe gitme durumu olabilir. Ülkemizin menfaatine olan neyse yapacağız” dedi.

“Şu anda bağımsız kurulların A’dan Z’ye hepsinden memnunmuyuz? Ben hepsinden memnun değilim” diyen Başbakan Erdoğan şunları söyledi: “Bazıları ‘bağımsız kurul olduğu zaman o zaman siyasi müdahale olmaz’ diyor. Başarılı olduğunda kendilerinin, başarısız olduğu zaman siyasilerin. Akaryakıt fiyatlarını tamamen serbest piyasa belirliyor. Ama bunu istediğin kadar anlat. Anamuhalefeti de yavru muhalefeti de ‘bak hükümet yine akaryakıta zam yaptı’ diyor. Ne alakası var. Geliyor faturayı size kesiyor.

Haberin Devamı

Reel faizi adeta sıfırlamalıyız

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, “İnşallah enflasyonla faizi aynı noktaya çekmeliyiz, reel faizi adeta sıfırlamalıyız hedefimiz bu olmalı. Bunu başardığımız Türkiye’nin işte o arzuladığı gün olacaktır” dedi. Bunu başarabileceklerini söyleyen Erdoğan şöyle konuştu: “Bunu yapar mıyız, ben inanıyorum hep beraber bunu başarırız. Şu anda ABD 0.25, Japonya 0.25, İsrail 2-3. Onlar buralardaysa biz niye buralarda olmayacağız. Maliyetleri ne kadar düşürebilirsek rekabet şansımız o kadar artacak. Para üzerinden para kazanma değil tam aksine üretim ve yatırımlar üzerinden güç kazanan bir anlayışı bütün ekonomi alanlarında bütün oradaki aktörler olarak gerek finans sektöründe gerek reel sektörde bunları gerçekleştirmeliyiz. Bu alanlarda adımlarımızı atmaya devam edeceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!