Erdemir Romanya'da saç tesisi satın aldı

Güncelleme Tarihi:

Erdemir Romanyada saç tesisi satın aldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2002 16:01

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) tarafından, Romanya'da 8 milyon dolara satın alınan LBE Silisyum Sac Üretim tesislerinin anahtar devir-teslim töreni yapıldı.

Erdemir İletişim ve Tanıtım Koordinatörü Hüseyin Akgül, yaptığı açıklamada, Romanya'nın Targovişte şehrinde kurulu COST S.A. Şirketi'nin LBE Silisyum Sac Üreten Tesislerinin, 8 Ağustos 2001'de Erdemir tarafından satın alındığını anımsatırken, şirketin böylelikle yurtiçi ve yurtdışındaki büyüme politikalarını sürdürdüğünü kaydetti.

Erdemir'in köklü şirket kültürü ve sürekli gelişme ilkesi ile vizyonuna ulaşma yolunda hızla ilerlerken, bugün büyüme hamlesine önemli bir halka daha eklediğini belirten Akgül, şöyle devam etti:

"Bu aktivite ve sinerjiyle Erdemir, LBE Silisyum Sac Üreten Tesislerini, yapılan törenle bünyesine kattı. 100 bin ton/yıl özel yassı çelik işletme kapasitesine sahip tesislerde, sıcak haddelenmiş yüksek silisyumlu saçları işleyerek, motorlar ve trafoların imalinde kullanılan elektrik saçları üretilecek."

Ticari sınırların giderek daha hızlı ortadan kalktığı günümüzde, Erdemir'in bir taraftan rekabet edebilir nitelikte ürünler piyasaya sunarken, diğer taraftan ürün yelpazesini genişleterek müşteri odaklı çalışmalarına devam ettiğine işaret eden Akgül, "Erdemir, alım-satım maliyetine ilave olarak yapacağı kalite, modernizasyon ve işletme sermayesi yatırımları ile birlikte toplam 15 milyon dolarlık bir yatırım planlıyor" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!