Erciyes atağa kalktı

Güncelleme Tarihi:

Erciyes atağa kalktı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2015 00:30

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin projesi kapsamında 300 milyon Euro'luk yatırımın planlandığı Erciyes, dünyanın sayılı kayak merkezleri arasına girmeye hazırlanıyor. 2005 yılında start alan proje tamamlandığında, alt yapı, pist kalitesi, sosyal donatılar ile birlikte Erciyes, kış turizminde dünyaya ikinci Davos'u kazandıracak.

Haberin Devamı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin 300 milyon Euro yatırım planladığı ve Avusturya'nın konusunda uzman kuruluşu ATC ( Austrian Tourism Consultans) tarafından hazırlanan master plan çerçevesinde Erciyes; pistleri, otelleri, yeme-içme alanları, eğlence merkezleri, kongre merkezleri, sosyal donatıları ve alt yapısı ile Türkiye'nin birinci, dünyanın ise sayılı kayak merkezlerinden biri olmak üzere hazırlanıyor. Ulusal ve uluslararası spor müsabakalarına ve hatta Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapması hedeflenen Erciyes Kış Turizm Merkezi, hem turizmin hem de kış sporlarının ilk adresi olma yolunda... Erciyes Kayak Merkezi Master Planı'nın tüm detaylarıyla aktarıldığı basın toplantısında konuşan Kayseri Vali'si Orhan Düzgün " Türkiye çok ciddi turizm zenginliklerine sahip... Bu zenginliklerin büyük yatırımlarla ortaya çıkması turizm potansiyelini arttıracaktır. Deniz-güneş-kum turizminde yakalanan başarıyı Erciyes örneğinde olduğu gibi kış turizmi ile de yakalayabiliriz. Kayseri hem doğal hem de kültürel zenginliklere sahip bir şehir... Belediye olarak turizme yatırım yapıyoruz çünkü karlılık açısından önemli bir sanayi. Kayseri ciddi bir sanayi şehri olmasına rağmen istihdam konusunda sıkıntılar yaşayabiliyor. Oysa Turizm hem açısından ciddi olanaklar sağlıyor hem de sürekli ve eğitim kadroların çoğalmasına katkıda bulunuyor. Yatırımlarımız tamamlandığında Kayseri'ye 100 milyon Euro dolaylı, 100 milyon Euro'da doğrudan gelir sağlanacak. Önümüzdeki yıl 2 milyon turist ağırlamayı hedefliyoruz" dedi. Erciyes'in alt yapı yeterliliği açısından dünya sıralamasında üstlerde yer aldığını belirten Vali Düzgün " Dünyanın en kolay ulaşılabilir ve en donanımlı yollarına sahip kayak merkezini kuruyoruz. Büyük şehirlerden uçakla Kayseri'ye ulaşım kolay olduğu gibi şehir merkezinden dağa ulaşım da bir o kadar kolay ve konforlu. Kayseri ulaşımı, tesisleri, yemek kültürü, doğal, kültürel ve tarihi zenginlikleri ile yerli ve yabancı turistin ilk tercihleri arasına girecek" diyerek sözlerini noktaladı.

Haberin Devamı

Erciyes atağa kalktı

Haberin Devamı

Erciyes Dağı, yepyeni bir kimlikle iddialı bir kayak merkezi olmaya hazırlanıyor...

Türkiye'nin en uzun kayak pistine sahip Erciyes Dağı'na, 2005 yılında başlanan Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi projesi kapsamında bu zamana kadar alt yapı çalışmaları, yollar, kanalizasyonlar, pistler ve mekanik tesisler dahil olmak üzere 150 milyon euro'luk yatırım yapıldı. Basın toplantısında bilgi veren Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı "300 milyon Euro'yu bulması beklenen yatırımlar tamamlandığında, uzunluğu 35.000 metreyi bulan 20 adet mekanik tesis ve toplam uzunluğu 200 km'yi bulan profesyonel olarak dizayn edilmiş pistlerle Erciyes, dünyanın sayılı kış ve yaz turizm merkezlerinden birisi haline gelecek. 26 milyon metrekarelik alanda bulunan 34 pistimizin tamamı birbiriyle entegre durumunda. Dört farklı giriş noktasından kayakçılarımız pistlere giriş yapabiliyor ve pistlerin tamamını kayarak dolaşabiliyor. Ayrıca Karlama üniteleri sayesinde sezonu daha erken açıp daha geç kapatma imkanımız oluyor. Erciyes'te kayak sezonu genel olarak ocak ayının ortalarında başlayıp nisan ayı ortalarında da bitiyordu. Biz karı erken üretip pistlerde buzlanmayı sağladıktan sonra karın erime süresi daha da uzuyor. Hem de kayak sezonunu erkene çekmiş oluyoruz." dedi.

Haberin Devamı

Erciyes Dağı'ndaki atıl saha Büyükşehir Belediyesi tarafından temizlenerek yine, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yatırımcılara kiralanıyor. Erciyes Kayak Merkezi tek elden yönetiliyor ve bu da yatırımcıya güven veriyor. Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı " 21 otelin tapularını teslim ettik. 17 butik, 4 adet yıldızlı otel planlandı. Otellerin dokuzu temellerini attı ve inşaat çalışmalarına başladı. Proje kapsamında oldukça iddialı bir teknoloji ve alt yapıya sahip 3000 kişilik kongre salonumuz ile Akdeniz otellerinin hâkimiyetinde olan kongre turizminin rotasını yaz döneminde Erciyes’e çekmeyi planlıyoruz. Doğa ile iç içe, dağ da gerçekleşecek kongre organizasyonu bu sektör için bir farklılık olacak" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Proje kapsamında değişik zorluk derecelerinde Uluslararası Kayak Federasyonu standartlarında kayak pistleri, gondol, lift ve sabit hızlı teleferik hatları, yaz ve kış aktivite merkezleri, beş bin kişilik günü birlik sosyal tesisler, kongre ve kültür merkezleri, kafe ve restoranlar, futbol sahaları ve antrenman merkezleri, sağlık noktaları, beş bin kişilik konaklama kapasiteli oteller ve Alp Köyü bulunuyor. 3000 kişi kapasiteli kongre merkezi ile Erciyes hem ulusal hem de uluslararası toplantı ve kongrelere ev sahipliği yapmayı planlıyor. Erciyes Davos gibi dünyanın gözü, kulağı, kalbi olacak bir merkez olma hedefinde... Ayrıca kurulacak 9 adet UEFA standartlarında futbol sahası ve antrenman tesisleri ile profesyonel futbol takımları kamplarına da ev sahipliği yapacak...

Haberin Devamı

Erciyes atağa kalktı

Dağ turizminde aktivite zenginliği Erciyes'te olacak...

Master Plan sonlandığında yılda 3 milyon kişi ağırlamayı hedefleyen Kayseri Büyükşehir Belediyesi turizmi dört mevsim canlı tutmak için yatırımlarını farklı alanlara da yönlendirdi... Kışın sunacağı alp disiplini kayağı, kuzey disiplini kayağı, snowboard, telemark, serbest stil kayak, snowkiting, kızak, biathlon, snow-tubing, oyantring, kar uçurtması, kar yürüyüşü, kar raftingi, kar kızağı, dag tırmanışı,
kayak turları, helikopter kayağı, buz pateni, gibi aktivite alanları ile uluslararası kış turizm merkezlerinin başrol oyuncuları ile yarışan Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi aynı zamanda muhteşem doğası ve bol okisjeni ile farklı mevsimlerde de ilgi odağı olacak… Yaz ve bahar dönemleri için uluslararası çeşitli aktivite turnuva programların planladığı merkezde aynı zamanda, trekking, tırmanma, dağ bisikleti, yamaç paraşütü, paragliding, at binme, toboggan (yaz kızağı), tırmanma duvarı, dağ yürüyüşü, İskandinav yürüyüşü, yaz kızak yolu, uçurtma sörfü, oryantring, kampingler, dağcılık, off-road, motokros, paintball, cross golf ve okçuluk gibi çok çeşitli aktivite alanları oluşturuldu.

Şehir merkezine yakınlığı ile sosyal yaşam hareketliliği…

Şehir merkezine 25 km mesafede bulunan Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi, gelen misafirlerin şehrin sosyal yaşamına da hızlı bir şekilde ulaşmasını sağlıyor. Dünyanın sayılı merkezlerinde bulunan bu avantajı doğru değerlendirmek amacı ile merkeze ulaşımı sağlayan Kayseri-Hisarcık yolunu 4 şeritli, modern ve güvenliği en üst düzeyde sağlayacak şekilde yatırımı gerçekleştiren Kayseri Büyükşehir belediyesi aynı

Erciyes atağa kalktı
zamanda şehir merkezinde bulunan otellerinde konaklama sayılarının artışını sağlıyor. Bu yönde şehrin tarihi ve kültürel değerlerine yönelik çeşitli yatırımlarında gerçekleştiği Kayseri’de misafirler gerek şehrin alışveriş ve sosyal yaşam olanaklarından faydalanırken aynı zamanda tarihi ve kültürel zenginlikleri de görme imkanı yakalayacaklar.

İki büyük turizm değeri “Cultural Sking “ ile yeni bir sinerji yaratıyor…

Tarihte Kapadokya krallığının başkenti olan Kayseri ile dünyanın 8. Harikası Kapadokya, turizm potansiyelini artırmak ve yepyeni bir seyahat deneyimi yaşatmak amacı ile dünyada bir ilke imza atıyor… Yeni yapılan yatırımlar ile kış sporları ve konaklama konusunda dünyanın sayılı merkezleri arasına girmeyi hedefleyen Erciyes ve kültür turizmi ile yılda 3 milyon turist ağırlama başarısını sergileyen Kapadokya, “Cultural Sking” ( kültür kayağı) konseptiyle iki turizm bölgesini farklı seyahat deneyimleri ile birbirine bağlayarak bölgesel bir destinasyon oluşturuyor. İki şehirden oluşturulan 10 kişilik komite projenin yürütülmesi ve stratejik planlamaların hazırlanması için somut adımlar atıyor. Yurt dışı pazarı için 3 gün Kapadokya, 4 gün Erciyes olmak üzere bir haftalık tur halinde sunulacak paketlerle kültür ve kayak turu dünyada ilk defa bir araya getiriliyor. Böylece Kapadokya kış mevsiminde azalan ziyaretçi sayısını artırırken yazında Erciyes Kapadokya’nın yarattığı büyük turizm potansiyelinden faydalanmış olacak. Çeşitli ülkelerde tanıtım çalışmalarının yanı sıra birçok acente ile anlaşmaların yapıldı. Çeşitli fuarlarda da bu konseptin tanıtımı ve daha işlevsel hale gelmesi için Kayseri ve Kapadokya valiliği ile ortak tanıtımlar yapılıyor.

Erciyes atağa kalktı

BAKMADAN GEÇME!