EPDK'dan yeni kararlar

Güncelleme Tarihi:

EPDKdan yeni kararlar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2013 11:40

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), bazı firmalara elektrik, petrol ve doğal gaz lisansı verdi, bazı firmaların lisanlarını sona erdirdi.

Haberin Devamı

EPDK'nın kararları, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. EPDK, Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde, Ayres Elektrik Üretim Anonim Şirketine 47 yıl 9 ay 22 gün, İkisu Enerji Üretim ve Tic. AŞ'ye 48 yıl 2 ay 15 gün, Elmas Enerji Elektrik Üretim San. ve Tic. AŞ'ye 48 yıl 1 ay 5 gün üretim lisansı verdi.

EPDK, Temelli Doğalgaz Enerji Üretim AŞ, Bağcı Elektrik Üretim AŞ, Cenay Elektrik Üretim İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti, Zümrüt Enerji Elektrik Üretim Sağlık ve Gıda San. Dış Tic. AŞ'nin üretim lisansını sona erdirdi.

Kurul ayrıca, Doğal Gaz Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde Amity Oil International Pty. Limited Merkezi Avustralya Türkiye İstanbul Şubesine 30 yıl doğal gaz toptan satış lisansı verilmesini kararlaştırdı.

EPDK, Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde de Mavi Gök-Deniz Akaryakıt Dağıtım İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketine 15 yıl süreyle dağıtıcı lisansı, Gökçen Akaryakıt Dağıtım İnşaat Turizm Limited Şirketi ile Tuşba Havacılık Ticaret Limited Şirketine ise 15'er yıl süreyle "ihrakiye teslim lisansı" verdi.

Alşim Petrol Ürünleri Nakliyat Tekstil ve Ticaret Limited Şirketi ile Arai Gres Yağ Kimya ve Petrol Sanayi Ticaret Limited Şirketinin de madeni yağ lisansları Kurul tarafından sona erdirildi.

EPDK, Sıvılaştırılmış Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri kapsamında Norm Gaz Petrol Ürünleri AŞi, Birgaz Petrol Ürünleri Limited Şirketi, Ergaz Sanayi ve Ticaret AŞi, Argaz Lpg Dolum Ticaret AŞi, Yücel Gaz Sanayi ve Ticaret AŞ, Anadolugaz Ticaret ve Sanayi AŞi, Mavigöl Gaz Otomotiv AŞ, Erol Gaz İnşaat AŞi, Gesan Yatırım ve Ticaret AŞi, Torsan Orman Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile Likitgaz Dağıtım ve Endüstri AŞ'ye 15 yıl süreyle LPG dağıtıcı lisansı verilmesini kararlaştırdı.

Haberin Devamı

İpragaz AŞ'nin Ankara-İstanbul yolunun Saray köyü Maşat mevkiindeki tesisi, Aygaz AŞ'nin Kocaeli'nin Körfez ilçesi Petrol Caddesindeki tesisi, Milangaz Lpg Dağıtım Ticaret Ve Sanayi AŞ'nin Adana'nın Yeni Mahalle Çimento Fabrikası Yolundaki tesisi ve Trabzon'un Vakfıkebir Soğuksu köyündeki tesisine de EPDK tarafından 15 yıl süreyle LPG depolama lisansı verildi.

Kurul, Altıngaz Petrol Ürünleri Ve Tüp İmalat Sanayi Ve Ticaret AŞ'nin LPG dağıtıcı lisansını sona erdirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!