Enka'dan 75 milyon dolarlık proje

Güncelleme Tarihi:

Enkadan 75 milyon dolarlık proje
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2001 00:00


Enka İnşaat, Kazakistan'da petrol arama ve çıkarma çalışmalarında kullanılacak 75 milyon dolarlık suni ada inşa projesini üstlendi.
Haberin Devamı

Enka İnşaat'dan yapılan açıklamada, Hazar Denizi'nin Kazakistan'a ait Kashagan sahasının işletme imtiyazını bulunduran OKIOC şirketi ile 3 yıl süreli 75 milyon dolar bedelinde yeni bir mukavele imzalandığı bildirildi.

Açıklamaya göre, mukavele, 3 yıllık sürenin sonunda işverenin talebine göre 2 yıl daha uzatılarak büyüyecek.

Proje, OKIOC şirketinin rezerv belirleme ve petrol çıkarma çalışmalarında sondaj makinaları ve diğer ilgili ekipmanlarının çalışacağı suni ada ve su altı yapıları inşaatı ile işverene sağlanacak servisleri içeriyor.

Hazar Denizi'nin Kazakistan sahanlığında bulunan Kashagan petrol rezervi, son yıllarda bulunan en büyük rezerv olarak biliniyor.

İnşaatın yapımında gerekli olan kaya ve dolgu malzemesi, deniz yolu ile yaklaşık 340 kilometre uzaktaki ocaklardan temin edilecek.

Kashagan sahasının işletme imtiyazını elinde bulunduran OKIOC (Offshore Kazakhstan International Operating Company) konsorsiyumu, Agip, Shell, TotalFinaElf, Exxon Mobil, BP, British Gas, Statoil, Philips Petrolium ve Inpex firmalarından oluşuyor. (istanbul-aa)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!