Enflasyon yüzde 48'in altına inecek

Güncelleme Tarihi:

Enflasyon yüzde 48in altına inecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 1999 00:00

Haberin Devamı

Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hikmet Uluğbay, siyasi istikrarsızlığın ortadan kalktığını söyleyerek, ‘‘Faizler önümüzdeki dönemde de inmeye devam edecek’’ dedi. Uluğbay, kişisel tahminine göre Mart ayı enflasyonunun da yüzde 48'in altına ineceğini kaydetti. Ankara Sanayi Odası (ASO) Meclis Toplantısı'nda Oda üyesi sanayici ve müteahhitler, yaşadıkları bir dizi sorunu anlatıp Uluğbay'dan çözüm isterken, Uluğbay; sanayicilerin kriz performansını överek, sorunlarını şimdilik not aldığını söyledi.

Bir saati aşkın konuşmasında, yapısal reformların önemini vurgulayan Uluğbay, siyasi ve ekonomik istikrarın önemini şöyle anlattı:

‘‘Yüzde 98'e düşen faizler TBMM'nin yeniden açılmasıyla başlayan istikrarsızlık süreci nedeniyle, yeniden yüzde 107'ye çıktı. Bu sadece Hazine'ye olan maliyeti. Hesabını yapmak zordur ama sizlerin kaybıyla birlikte, herhalde ekonomi olarak birkaç yüz trilyon liralık bir maliyeti sırtlandık.’’

‘‘Size siyasi konuşma yapamam, bildiklerimi anlatırım’’ diyen Uluğbay, sanayicilerden, 18 Nisan seçimlerinde, yapısal reformları gerçekleştirmeye taahhüt edecek partileri yönetime getirmelerini istedi. Türkiye'nin her yıl 1.2 milyon insana istihdam yaratmak zorunda olduğunu belirten Uluğbay bunun da dış kaynakla mümkün olabileceğini söyledi. ASO Başkanı Zafer Çağlayan, 18 Nisan seçimlerinde Meclis'e dünyası geniş, vizyonu geniş, ruhu zengin, dünyaya kendi küçük çıkarlarının penceresinden değil, ulusal çıkarlar açısından bakan kişilerin girmesi gerektiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!