Osmanlı İnşaat'ın sahibi hakkında yeni dava açıldı

Güncelleme Tarihi:

Osmanlı İnşaatın sahibi hakkında yeni dava açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2015 14:20

Teslim edilmesi gereken yüzlerce konutu bulunan Osmanlı İnşaat’ın sahibi Osman N. Bakırcı hakkında 46 yıldan 161 yıla varan sürelerde hapis istemi ile dava açıldı. Bakırcı, projede olmayan daireleri satmakla suçlanıyor. Bakırcı ise, yaşadıkları mali sıkıntıları aşmak için çalıştıklarını belirterek "Kimseyi mağdur etmeyeceğiz" dedi.

Haberin Devamı

Esenyurt bölgesinde yaşanan konut krizi müteahhitler ile ev sahipleri arasında yeni bir sürece yol açtı. Teslim edilmeyen daireler nedeni ile ardı sıra savcılıklara suç duyuruları yapılıyor. Osmanlı İnşaat’ın tanıtımını yaptığı “Beylife” ve

Osmanlı İnşaatın sahibi hakkında yeni dava açıldı
“Elisa” isimli iki projeden 2012 yılında daire satın alan kişilerin sözleşmesine göre evlerin teslimatı Aralık 2013’te yapılacaktı. Ancak aradan geçen sürede evler teslim edilmeyince çok sayıda kişi savcılığa suç duyurusunda bulundu. Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma sonrası hazırlanan fezleke Bakırköy’e gönderildi. Bakırköy Cumhuriyet Savcısı 23 kişinin davacı olarak yer aldığı iddianameyi 13 Nisan’da tamamladı.

‘DOLANDIRICILIK SUÇU VAR’ İDDİASI
İddianamede suçlanan Bakırcı için ‘dolandırıcılık suçu işledi’ değerlendirmesi yapıldı. “Tacir ve Şirket Yöneticileri ile Kooperatif Yöneticilerinin Dolandırıcılığı” suçu ile hazırlanan iddianamede Bakırcı için istenen ceza 2 yıldan 7 yıla kadar. Ancak aynı cezanın 23 ayrı kişi için istenmesi nedeni ile Bakırcı 46 yıldan 161 yıla varan sürelerde yargılanacak. Bakırcı ise savunmasında, sorunun kaynağında Esenyurt Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasındaki imar sorunundan kaynaklandığı savunuldu. Hazırlanan iddianame Bakırköy 16. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İlk duruşma için 26 Haziran 2015’e gün verildi.

ZORLA GETİRME KARARI
Daha önce de başka bir ev sahibinin açtığı davada ceza alan Bakırcı’nın devam eden bir diğer davası ise Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde. İkinci duruşması 27 Mayıs’ta yapılacak.

İFLAS ERTELEME ALDI
Yarım kalan 6 büyük projesinde 3 bin kadar konut bulunan Osmanlı İnşaat geçtiğimiz yıl şubat ayında iflas erteleme istemişti. Bakırköy 17. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde açılan davada, tedbir kararı 18 Şubat 2014’te çıktı. Alınan tedbir kararı ile birlikte, şirket alacaklılara karşı korumaya alınmış oldu. İflas erteleme davasına çok sayıda kişi, kurum ve şirketin müdahil oldukları öğrenildi. Bakırköy Asliye Ticaret Mahkemesi’ndeki davanın bir sonrası celsesi önümüzdeki günlerde yapılacak. Yüzlerce kişi ‘Osmanlı İnşaat Mağdurları’ adıyla internette bir araya gelirken, şirketin yarım kalan projelerinden biri de Diyanet-Sen üyelerine ait.

‘KİMSEYİ MAĞDUR ETMEYECEĞİZ’
Konu ile ilgili hurriyet.com.tr’ye konuşan Bakırcı, toplam 2 bin 400 kadar daire inşa ettiklerine işaret ederek “Bin 200 kişiye teslim etmemiz gereken daire var. Kalan daireler ise şirketimizin. Evet yaşadığımız sıkıntılı süreçler oldu. Ancak bu sıkıntıyı aşacağız. Faaliyetlerime yeniden kaldığı yerden başlayacağız. Kimseyi mağdur etmek gibi bir amacımız yok. Açılan dava için bir şey diyemem. Yasal bir süreç sonuçta. Ancak davalık olduğumuz müşterilerimize paralarını iade edip ilişkimizi koparacağız. Yaşadığımız sıkıntıların kaynağında ise bölgede yaşanan imar krizi yatıyor” dedi.

Haberin Devamı

dgokce@hurriyet.com.tr

BAKMADAN GEÇME!