Enerji ve gıda ihtiyacı iki kat artacak

Güncelleme Tarihi:

Enerji ve gıda ihtiyacı iki kat artacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2013 01:12

Royal Dutch Shell’in bu yıl İstanbul’da gerçekleştirdiği “Gelişime Birlikte Güç Vermek” konferansında, nüfusla birlikte kritik seviyelere çıkan yeni kaynak gereksinimleri konusu konuşuldu.

Haberin Devamı

Bakan Taner Yıldız, dünyada 7.5 milyar insanın 1.4 milyarının şu anda elektrikle tanışmadığını söyledi. Yıldız, “Güney Afrika’yı hariç tutarak söylüyorum, geri kalan 890 milyon nüfusun kullandığı toplam elektrik, 19.5 milyon nüfuslu New York’un kullandığına denk” diye konuştu. Her şeyin bir denge üzerine kurulu olduğunu ve refah seviyesinin artmasıyla elde edinilen kazanımların bir bedeli olacağına inandığını dile getiren Bakan Yıldız, her ülke için geliştirilecek politikaların yaşadığımız aynı dünyadaki kırmızı çizgileri zedelemeden yapılabileceğini ve bununla alakalı ortak bir dil oluşturulması gerektiğini düşünüyorum. Şu anda böyle bir dil yok. Bundan sonraki dönem içinde çok ümit vadettiğini söyleyemiyorum” diye konuştu.

Shell Türkiye Başkanı Ahmet Erdem, 2050 yılında Türkiye nüfusunun 94 milyona çıkacağının tahmin edildiğini söyledi. Erdem, kaynaklara olan ihtiyacın büyük ölçüde artacağını ifade ederek, Türkiye’nin geleceği için yeni kaynaklar kadar var olanın da etkili kullanımının önemi bulunduğunu belirtti. Royal Dutch Shell CEO’su Peter Voser ise 2030 yılına kadar enerji, su ve gıdaya olan ihtiyacın yüzde 40-50 artış kaydetmesinin öngörüldüğünün altını çizerek sözlerine şu şekilde devam etti: “Dünyada artan nüfus, yükselen refah düzeyi ve hızlı kentleşme ile yeni kaynak gereksinimlerini kritik seviyeye çıkıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!