Enerji ihalelerine Demirel'den onay

Güncelleme Tarihi:

Enerji ihalelerine Demirelden onay
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 1998 00:00

Haberin Devamı

Bakanlar Kurulu TEDAŞ'ın ihale ettiği 8 dağıtım şirketi ile TEAŞ'ın ihale ettiği 10 termik santrelin işletme hakkı devirleri için yetki verdi. Bakanlar Kurulu'nun önceki günkü toplantısında eksik olan imzalar tamamlayarak Çankaya'ya gönderdi. Demirel de de dün hepsini onayladı.

Hükümet, TEDAŞ'ın ihale ettiği 8 dağıtım şirketi ile TEAŞ'ın ihale ettiği 10 termik santralin işletme hakkı devirleri için yetki verdi.

Enerji Bakanlığı'nın sözleşmesini imzaladığı bu şirketlerin işletme hakkı devri için önceki gün toplanan Bakanlar Kurulunda eksik olan imzalar tamamlandı. 8 dağıtım şebekesiyle, 10 santralin işletme hakkı devrine ilişkin bu karar Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in imzalaması için Köşke gönderildi. Cumhurbaşkanı da dün hepsine onay verdi.

Enerji Bakanı Cumhur Ersümer, Hürriyet'e, yaptığı açıklamada, hükümetten yetki alınan enerji ihalelerini şöyle açıkladı:

TEDAŞ A GRUBU GÖREV BÖLGELERİ: Ankara, İstanbul, Bursa, Kocaeli.

TEDAŞ B GRUBU GÖREV BÖLGELERİ: Malatya, Samsun, Ş.Urfa, Afyon.

TERMİK SANTRALLER: Orhaneli, Soma, A,B Çayırhan, Çatalağzı, Tunçbilek, Yatağan, Kemerköy-Yeniköy, Seyitömer.

GEÇ KALANLARA İHTAR

Bakan Ersümer, TEDAŞ ihalelerini kazandığı halde, hala sermaye şirketi kurmayan firmalar olduğunu belirterek, ‘‘Bunlar için yazı yazdırdım, 10 gün daha süre tanıyoruz. Eğer, 10 günde de şirketleri kurmazlarsa bu ihaleleri iptal edeceğiz’’ diye konuştu.

Hükümetten işletme hakkı devri için yetki alan firmaların sözleşmeleri Demirel'in de onayından sonra ‘‘İmtiyaz’’ incelemesi için Danıştay'a gönderilecek. Ersümer, Danıştay'ın da onay vermesi halinde enerji özelleştirmesinde önemli bir mesafe almış olacaklarını belirterek, 30 Haziran tarihinde 5 milyar dolar gelir hedeflediklerini açıkladı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!