Enerji Bakanlığı: Doğalgazda kesinti yok

Güncelleme Tarihi:

Enerji Bakanlığı: Doğalgazda kesinti yok
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2006 13:04

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, doğalgaz arzıyla ilgili gerekli önlemlerin alındığını, hiç bir sıkıntı olmadığını ve herhangi bir kesintiye gidilmeyeceğini bildirdi.

A.A muhabirine, doğalgaz arzında son duruma ilişkin bilgi veren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilileri, İstanbul'da kar yağışı nedeniyle konutlarda doğalgaz ve elektrik tüketiminin “pik” yapması üzerine, elektrik amaçlı doğalgaz kullanan otoprodüktörlere, dün “kesinti yapılabileceği” yönünde yazı gönderildiğini hatırlattı.
Ancak daha sonra gerekli önlemlerin alındığını ve talebin normale dönmesiyle kesintiye gerek kalmadığını anlatan yetkililer, bu kapsamda da hiç bir kesinti yapılmadığını kaydetti.
Bu sabah itibariyle doğalgaz arzının 115 milyon metreküp, talebin ise 105 milyon metreküp olduğunu bildiren yetkililer, konut tüketiminin şu anda 46,5 milyon metreküp, sanayi tüketiminin ise 35 milyon metreküp civarında olduğunu belirttiler.
Doğalgaz arzında herhangi bir sıkıntı olmadığını, böylelikle kesintisiz her yere gaz akışının sağlanacağını ifade eden yetkililer, ”her türlü önlemi aldık. Herhangi bir yerde gaz kesintisi olmayacak, elektrikle ilgili sıkıntı olabilir diye dün akşam tereddüt yaşanmasına karşılık, şimdi normale döndük. Bundan sonra herhangi bir sıkıntı olmayacak. Otoprodüktörlere yönelik de hiç bir kesinti düşünülmüyor.” dediler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!