Enerji Bakanı: Irak'ın kararı memnuniyet verici

Güncelleme Tarihi:

Enerji Bakanı: Irakın kararı memnuniyet verici
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2009 17:45

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Irak Hükümetinin, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının (TPAO) Irak'ta Kasım ayında açılacak olan ikinci tur petrol ve doğal gaz arama-işletme ihalelerine katılabileceğini ilan etmesinin memnuniyet verici bir gelişme olduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

Bakan Yıldız, yaptığı yazılı açıklamada, TPAO'nun, Irak Hükümeti tarafından Irak'ta Kasım ayında açılacak olan ikinci tur petrol ve doğal gaz arama-işletme ihalelerine katılabileceğini, ayrıca bazı sahalarda operatör olarak çalışabileceğini kaydetti. Bu kararın her iki ülke arasındaki ilişkinin geldiği nokta açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Yıldız, TPAO'nun Bağdat'taki ofisinin yakın bir zamanda açılacağını, bu açılışın da muhtemelen Başbakan Erdoğan'ın Bağdat ziyaretinde gerçekleştirileceğini ifade etti.

Irak Petrol Bakanlığının, TPAO'ya petrol ve doğal gaz rezervlerinin işletilmesi ihalelerine ikinci kez katılma hakkını vermesinin çok olumlu bir gelişme olduğunu belirten Yıldız, bu konuda yoğun bir enerji diplomasisi sürdürdüklerini ifade etti. Bakan Yıldız, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Dolayısıyla şimdi böyle bir karar çıktı, bunu değerlendireceğiz. TPAO, bu bölgenin jeolojisini, yapısını en iyi bilen şirketlerin başında geliyor. Dolayısıyla hem Irak'ın kalkınması hem bölgenin istikrarı hem de komşuluk ilişkilerimiz açısından karşılıklı projelerin ortaya konma fırsatı bakımından önemli bir gelişme.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!