Endonezya’nın borç planında sonuç yok

Güncelleme Tarihi:

Endonezya’nın borç planında sonuç yok
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 1998 00:00

Haberin Devamı

Mali kriz içindeki Endonezya ile kreditör kuruluşlar arasında, ülkenin özel sektör borcunun geri ödenmesinin yeniden takvime bağlanması amacıyla sürdürülen görüşmeler, anlaşmaya varılamadan sona erdi. Endonezya'nın 80 milyar dolara ulaşan özel sektör borcunu görüşmek üzere uluslararası finans kuruluşları ile dünyanın önde gelen bazı banka temsilcilerinden oluşan komite tarafından yapılan açıklamada, Endonezyalı firmaların döviz cinsinden borç sorununun çözümü için daha fazla zamana ihtiyaç olduğu bildirildi. Açıklamada, Endonezyalı firmaların borç sorununun çözümünü kolaylaştırmak amacıyla, toplantının 26 Mayıs tarihine ertelenmesine karar verildiği belirtildi.

Dünya Bankası temsilcisi Gerald Meyerman, banka borcu ile ticaretin kredilendirmesi sorununun holding borçlarına göre daha kolay çözümlenebileceğine işaret ederek, bu tür sorunların kısa sürede olumlu yönde sonuçlanmasının beklenmesinin yanlış olacağını kaydetti.

Endonezya özel sektörünün sahip olduğu borç sorununun çözülmesi amacıyla, Tokyo-Mitsubishi Bankası, Chase Manhattan ve Deutsche Bank ile Dünya Bankası ve Uluslararası Para Fonu (IMF) temsilcilerinden oluşan komite, Endonezyalı heyet ile Tokyo'da üç günden beri toplantı yapıyordu.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!