‘En pahalı ürün maliyetine’ fuarı

Güncelleme Tarihi:

‘En pahalı ürün maliyetine’ fuarı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2001 02:01

İndirimli alışveriş kampanyalarına İTO da ‘‘maliyetine satış fuarı’’ ile katıldı. CNR'da düzenlenen fuarda, üyelerine ücretsiz stand veren İTO'nun Başkanı Mehmet Yıldırım, maliyetinin üzerinde fiyatla mal satandan ücret alacaklarını söyledi.

Ekonomiyi canlandırmak, için düzenlenen indirimli alışveriş kampanyalarına İstanbul Ticaret Odası (İTO) da katıldı. CNR Fuarcılık ile işbirliği yaparak, firmalara ‘‘maliyetine satış’’ şartı ile ücretsiz stand sağlayan İTO'nun düzenlediği ‘‘maliyetine satış fuarı’’ dün Yeşilköy'de açıldı.

İTO Başkanı Mehmet Yıldırım, Ramazan Bayramı'na kadar açık kalacak fuarda maliyetinin üzerinde mal satandan stand ücreti tahsil edeceklerini belirterek, ‘‘Bu yüzden kimse maliyetinin üstünde satamaz. Satan olursa bize şikayet edin. Bu fuara giriş ücretsiz. Ulaşım için toplu taşıma araçları seferber oldu. Bütün İstanbullular'ı çağırıyorum. Son güne kalmayın mal kalmaz’’ diye konuştu.

1000'e yakın firmanın ilgi gösterdiği fuarda her konuda ve her kesime hitap edecek ürün bulunduğunu ifade eden Yıldırım, ‘‘Bir yıldır durmuş ekonomide, üretici ve satıcının elinde stoklar oluştu. Halkın alım gücü ise iyice azaldı. Biz de halkın en az birikimle alabileceği şekilde mal sunmak istiyoruz. Eldeki stokları zararına da olsa elden çıkarıp işçilerimizi çıkarmadan 2002'de üretime başlamak istiyoruz’’ dedi. Yıldırım şöyle konuştu: ‘‘Sonuçlar bize 2002'nin de ne olabileceğini gösterecek. Ona göre hesap yapacağız. Bu aynı zamanda bizim için bir piyasa kontrolü ve deneyimi olacak.’’

PİYASA DÜZELSEYDİ

Yıldırım, son haftalarda yapılan indirimli alışveriş kampanyalarının başarısı ve mali piyasalardaki olumlu gelişmelerle ekonomide bir düzelme başladığı yönündeki görüşlere katılmadığını bildirdi. Yıldırım, ‘‘Eğer piyasalarda düzelme olsaydı böyle bir organizasyonu yapmazdık. Düzelme olmadığı, piyasalardaki tıkanıklık devam ettiği, stoklarımız olduğu yerde durduğu, halkın alım gücü iyice azalıdığı için böyle bir kampanya düzenledik. Ekonomi iyi olsaydı bize böyle bir görev düşmezdi’’ diye konuştu.

Stantları dolaşıp fiyatları indirtti

İTO Başkanı Mehmet Yıldırım, fuarda İTO Meclis Başkan Yardımcısı Osman Deveci'nin firması Devran'ın standına gitti ve ayakkabı fiyatlarını kontrol etti. Yıldırım, Deveci'nin 40 milyon lira maliyetli bir ayakkabıyı 39 milyon liraya satacağını öğrenince, fiyatı 35 milyon liraya indirdi. Yıldırım, Deveci'nin eşinin de standda olduğunu görünce, ‘‘Aferin başkan maliyetleri iyice indirmek için bakıyorum yengeyi de tezgahtar olarak çalıştırıyorsun’’ diye takıldı. Mehmet Yıldırım daha sonra diğer standlara da uğradı ve bir çiçekçinin 10 milyon liraya satacağının söylediği çiçeklerin fiyatını 5 milyona indirdi.

Fuar hergün saat 10:00 ile 21:00 arasında açık olacak. Fuar'a ulaşım için İstanbul Deniz Otobüsü İskeleleri önünden, Mecidiyeköy, Taksim ve Kadıköy meydanlarından toplu taşıma araçları sefer yapacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!