‘En düşük’ yarışına Fortis de katıldı konut kredisi faizi yüzde 0.59’a indi

Güncelleme Tarihi:

‘En düşük’ yarışına Fortis de katıldı konut kredisi faizi yüzde 0.59’a indi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2009 00:00

MERKEZ Bankası’nın politika faizlerini izlemesine paralel olarak tüm kredi türlerinde faizleri yeniden düzenleyen bankaların, ‘kağıt üzerinde de olsa’ düşük faiz yarışını devam ettiriyor.

Tüketici tarafından pek de tercih edilmeyen vadeler olan bir ve iki yıllık vadelerde (üçe çıkan da oldu) konut kredisi faiz oranını yüzde 1’in altına çeken bankalar kervanına Fortis te katıldı. Fortis Bank Türkiye, 12 aya kadar vadeli mortgage faiz oranını yüzde 0.59’a çektiği duyurarak, ‘konutta en düşük faizi veren banka’ ünvanını da kaptı.

1 haftada 0.41 puan düştü

Hafta başında konut kredisi faizini yüzde 0.99’a çeken Akbank, bu yarışı başlatan ilk banka oldu. Bu bankayı İş Bankası, Garanti, Anadolubank, Yapı Kredi ve ING Bank, Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) izlerken, önceki gün yarışa katılan Finansbank yüzde 0.66’lık oranı ile rakiplerine fark attı. Finansbank bu hamlesi ile yüzde 0.67 faiz veren İş Bankası’ndan ‘en düşük faizi uygulayan banka ünvanını’ kaptı. Ancak bu durum sadece bir gün sürdü. Dün de Fortis, bu ünvanı Finansbank’ın elinden aldı. Bir yıla kadar yüzde 0.59 faiz vereceğini ilan eden Fortis, 120 aya (10 yıl) kadar vadeli konut kredisi için ise yüzde 1.25 faiz uyguluyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!