‘En büyük sorun yetersiz özkaynak’

Güncelleme Tarihi:

‘En büyük sorun yetersiz özkaynak’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2018 20:50

20 yıldır gayrimenkul sektöründe faaliyet gösterdiklerini ve Juma markasıyla lüks projeler hayata geçirdiklerini belirten Juma Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kemal Ersu, yeni projeleri hakkında bilgi vermek ve gayrimenkul sektörünü değerlendirmek için basınla bir araya geldi.

Haberin Devamı

Gayrimenkul sektöründeki en büyük sorunun özkaynağı yetersiz firmaların büyük projeleri soyunması olarak gören Ersu, “Sektörde özkaynakla yatırım maliyeti arasında büyük uçurum var. Bir liralık özkaynakla biz de 50 liralık işlere giriliyor. Ve bugün pek çok şirketin yaşadığı ertelenmiş sıkıntının oluşmasındaki en temel sebep bu. Bankalar kredi vermiyor, satışlar beklenin altında olunca bugünkü tablo ortaya çıkıyor” dedi.

12 MİLYON DOLAR YATIRIM

Gayrimenkul sektöründe hem yatırımcı hem iş geliştirici hem arsa sahibi olarak pek çok projede yer aldıklarını belirten Ersu, “Juma Plus Tarabya’daki ilk lüks konut projemiz. 16 bağımsız birim için 12 milyon dolar yatırım yaptık. Juma markasının diğer projeleri Karaköy’de Juma Art Karaköy, Bakırköy’de House Otel’in işlettiği Cloud 7 Hotel’i. Tamamlanan Juma Plus projemizde metrekare fiyatları ortalama 20-22 bin TL civarında. Projeyi satışa çıkardığımızda 5 bin 500 dolardı, şimdi TL’ye döndük” dedi.

Haberin Devamı

Konut satışlarında durgun bir dönemden geçildiğini belirten Ersu, satışı beklenen konutlarda kiralama yaptıklarını ifade etti. Ersu, bu dönemin arsa yatırımı için fırsat olduğunu ve önümüzdeki dönemde yapacakları projeler için arsa arayışında olduklarını dile getirdi. Ersu, İstinye ve Tarabya’da arsaları olduğunu da ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!