En büyük risk danışma şirketi

Güncelleme Tarihi:

En büyük risk danışma şirketi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2001 01:46

Kroll Associates, halka açık uluslararası risk danışmanlık şirketi Kroll Inc'nin araştırma ve istihbaratla ilgili alt birimini oluşturuyor. Çalışanların ve yöneticilerin de ortak olduğu şirketin en büyük ortağı American Insurance Grup.

1972 yılında New York'ta kurulan Kroll'un, Amerika, Avrupa ve Asya kıtalarında 16 ülkeye yayılmış 58 şubesi bulunuyor. Bu bürolarda çalışan toplam 2 bin yetişmiş eleman, hemen hemen bütün dünyada araştırma ve bilgi toplama çalışmaları yürütüyorlar.

Kroll, dünyayı dört bölgeye ayırmış. Bu bölgelerin her birinde merkezi bir büro bulunuyor. Bölgedeki öteki bürolar bu merkezi büroya bağlı çalışıyor. Kuzey Amerika bölgesinin merkezi bürosu New York'ta, Güney Amerika'nın merkezi bürosu Miami'de, Asya'nın merkezi bürosu Hong Kong'da, Avrupa'nın merkezi bürosu da Londra'da bulunuyor.

Kroll Associates yılda 5 binden fazla araştırma ve bilgi toplama siparişi alıyor. Geçen yıl yaptığı ciro 200 milyon dolardı. Bu yıl cironun 250 milyon doları bulacağı öngörülüyor. Aralarında hükümetlerin, büyük şirketlerin ve finans kuruluşlarının bulunduğu 3 binin üzerinde daimi müşterisi bulunuyur.

Şirketin başlıca hizmetleri şunlar:

Araştırma ve bilgi toplama, bilirkişilik, güvenlik danışmanlığı, bilgisayar teknolojisi bilirkişi hizmetleri.

Araştırma ve bilgi toplama hizmetini kapsayan alanlar ise şöyle: Hırsızlık, zimmete geçirme olayları, muhasebe usulsüzlükleri, bilgisayar yolsuzlukları, şirket varlıklarının kötüye kullanılması.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!