EMO seçimlere gidiyor

Güncelleme Tarihi:

EMO seçimlere gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2016 16:46

Elektrik Mühendisleri Odası’nda seçim heyecanı. Cumartesi 40. Genel Kurulu yapılacak olan EMO seçimleri için kendilerini Demokrat Mühendisler olarak adlandıran grup basın toplantısıyla hedeflerini kamuoyuyla paylaştı. Grup adına acıkmaya yapan Erol Celepsoy “iktidarın dışa bağımlı ve kırılgan ekonomik ve toplumsal politikalarını savunan ve dar bir meslekçilik iddiasıyla bu politikalar karşısında hiçbir söz söylenmemesini isteyenlerin, meslektaşlarımızın ve meslek alanlarımızın geliştirilmesini ve geleceğe taşınmasını sağlamaları mümkün değildir.” dedi.

Haberin Devamı

Mavi liste ile seçime gireceklerini ifade eden Erol Celepsoy şöyle konuştu. “Meslektaşlarımızın; ortak ihtiyaçlarını karşılamak, mesleki etkinliklerini kolaylaştırmak, mesleğin kamu yararına uygun olarak gelişmesini sağlamak, birbirleriyle ve halkla olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hakim kılmak, meslek disiplinini ve ahlakını korumak; doğal kaynakların, kültürel mirasın, çevre ve tarihi değerlerin korunmasında hem mühendis olarak, hem de bir aydın olarak,  çaba göstermek temel amaçlarımızdandır”

DEMOKRAT MÜHENDİS'LERİN SEÇİM VAADLERİ

Toplum yararına olan politikaların içinde ve yanında olurken, kamusal denetimin etkin olarak sürdürülmesi için çalışacağız. Her zamanki gibi, emekten ve halktan yana çözümler üretirken, örgütlenmemizi de güçlendirecek çalışmalar yapmak doğal görevimiz olacaktır. Her koşulda üyelerimizin hak ve çıkarlarını gözeterek, düşük ücrete ve güvencesiz çalışmaya karşı olacağız. İnsanca yaşanılabilecek ücret talebimizi her koşulda istemeye devam edeceğiz. Kısaca, mesleğimizi savunduğumuz gibi, emeğimizi de savunacağız. Alanımızda da yaşanan cinsiyet ayrımcılığı için her türlü çaba ve mücadeleyi sürdüreceğiz. “Kadın Mühendis, “Erkek Mühendis” ayrımını kabul etmeyeceğiz. Dağıtım şirketlerinin toplum yararına hizmet vermesi için "YENİDEN KAMULAŞTIRMA"yı ön planda tutacağız. Enerji alanının özel şirketlerin rant kapısı olmasına karşı çıkmaya devam edeceğiz. İşsiz meslektaşlarımızın, mühendis istihdamının sağlıklı ve insani olması için politika üretecek; bu politikaların hayata geçmesi için çaba sarfedeceğiz. Mühendislik eğitiminin sadece ve sadece bilimsel yol ve yöntemlerle verilebileceğini savunduğumuz için; gerici-şoven eğitim dayatmasına karşı özgürlükçü, insan haklarından yana, demokratik bir eğitim sistemini savunacağız.

BAKMADAN GEÇME!