‘Emlak’ta kan kaybı sürüyor

Güncelleme Tarihi:

‘Emlak’ta kan kaybı sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2013 00:00

İMKB’DE işlem gören Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın (Emlak Konut GYO) ikincil halka arz sancısı sürüyor.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz hafta piyasadaki halka arz söylentileri nedeniyle hisseleri değer kaybetmeye başlayan Emlak Konut GYO, bu kararına ilişkin açıklamayı cuma günü ikinci seansta yapınca tepki çekmişti. Geçtiğimiz hafta 2.78 liraya kadar gerileyen Emlak Konut GYO, yeni haftaya da değer kaybıyla başladı. İlk seansta, 2.69 liraya kadar gerileyen Emlak Konut GYO hisseleri, gün içerisinde 2.76 bandında seyretti. Hisseler günü yüzde 2.52 değer kaybıyla 2.71 liradan kapattı.

Halka arz mayısta yapılacak

TOPLU Konut İdaresi’nin iştiraki olan ve hisselerinin yüzde 25’i halka açık olan Emlak Konut GYO’nun ikincil halka arzla sermayesini 2.5 milyar liradan 3.8 milyar liraya çıkarması bekleniyor.
· İkincil halka arzın mayıs ayında yapılması planlanıyor.
· Aracı kurum seçmek için bir ihale yapılacak.
· Ne kadar hissenin daha halka açılacağı aracı kurum ve gelen taleplere göre belirlenecek.

Haberin Devamı

Yeni projelerde kullanacak

KASIM 2010’da sermayesinin yüzde 25’ini halka arz eden ve Eylül 2012 verilerine göre yaklaşık olarak 7.6 milyar liralık portföy büyüklüğü ile İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nın (İMKB) en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı haline gelen Emlak Konut GYO, ikincil halka arzdan doğan 1 milyar 300 milyon liralık sermayeyi, yeni projelerin geliştirilmesinde kullanacak. Emlak Konut GYO 2013 yılında 10 bini mevcut projelerden, 5 bin adedi ise kentsel dönüşüm projeleri çerçevesinde 15 bin adet konut satışı yapmayı hedefliyor. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum 2013 yılında yapacakları ihalelerle yaklaşık 20 bin adet yeni konutu içeren projelerin de gerçekleştirileceğini açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!