Emlak Konut dönüşüm işine ‘trampa’yla giriyor

Güncelleme Tarihi:

Emlak Konut dönüşüm işine ‘trampa’yla giriyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2013 00:00

Büyük bölümü deprem riski altında bulunan Türkiye’nin kentsel dönüşüm projelerinde Emlak Konut Gayrimenkul A.Ş. de (Emlak Konut) önemli görevler alacak.

Haberin Devamı

Bugüne kadar porföyündeki arsaları genellikle hasılat paylaşımı yöntemiyle değerlendiren ve yöntemle milyarlarca lira kaynak yaratan Emlak Konut, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın talebi üzerine kentsel dönüşüm projelerine giriyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Emlak Konut’un ürettiği konutların, kentsel dönüşüm kapsamındaki hak sahiplerinin taşınmazlarıyla takas edilmesi esasına dayanan yeni bir projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, “İlk etapta İstanbul Hoşdere’de 500 konutla başlayacak proje, Türkiye genelindeki kentsel dönüşüm projelerine yaygınlaştırılacak” dedi.

BÜYÜK KOLAYLIK

Projeye göre; rezerv yapı alanı ve riskli alanlarda bulunan taşınmazlar bu alanlar dışındaki riskli yapıların sahipleri ile anlaşılarak trampa edilebilecek. Emlak Konut ile gerekli mutabakata varan Bakanlık, kentsel dönüşüm alanlarında bulunan yapıların maliklerinden taşınmazlarının trampa yoluyla satışına ilişkin taleplerini toplayacak. Taşınmazların kıymet takdirleri yapılacak. Belirlenen bedeller Bakanlık tarafından Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’na (EKGYO) avans olarak ödenecek. Dönüşüm kapsamında yıkılacak binanın  tapu dairelerinde devir tescil işlemlerinden sonra  Hazine adına tescil işlemleri yapılacak. Binanın satış bedeli ödenen avanslar da düşürülerek 15 iş gün içinde Bakanlık tarafından dönüşüm özel hesabından Emlak Konuta aktarılacak. Emlak Konut, takasa konu konutlara ait listeyi her ayın 15’inde kentsel dönüşüm hak sahiplerine sunacak. Evini trampa edecek hak sahipleri 6306 sayılı Kanun kapsamında kira yardımı, kredi ve faiz desteğinden yararlanabilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!