EMI kredi borcunu ödeyemedi, Citi yönetime el koydu

Güncelleme Tarihi:

EMI kredi borcunu ödeyemedi, Citi yönetime el koydu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2011 00:00

ABD’li bankacılık devi Citigroup, müzik şirketi Electric and Musical Industries’in (EMI) yönetimine el koydu. 2007 yılında özel sermaye şirketi Terra firmasının, Citigroup aracılığıyla EMI’yi 6 milyar dolara satın almasının ardından, şirketin kredi borçlarını ödeyemediği belirlendi.

Haberin Devamı

Alacakları nedeniyle EMI’nin yönetimine el koyan Citigroup’un şirketin mevcut yapısını koruyacağı ifade edildi. EMI’nin, Lily Allen, Beatles, Coldplay, Pink Floyd ve Tinie Tempah gibi sanatçıların telif haklarına sahip olduğu kaydedildi.
Satışa çıkarılacak
Citigroup, “Er ya da geç EMI satılacak” duyurusu yaptı. Satıştan elde edilecek gelirin, Citigroup’un uğradığı 1.94 milyar dolarlık zararın kapatılması için kullanacağı belirtildi. Warner Music Group ve Sony/ATV Music gibi müzik şirketlerinin de EMI’nin satışıyla yakından ilgilendiği, satıştan da 2 milyar dolarlık gelir beklendiği ifade edildi. Ayrıca Warner Music’in Goldman Sachs Group ile olası bir satın alma için önceden hazırlıklara başladığı belirtilirken, şirketin 500 milyon dolar nakiti bulunduğu ve 2 milyar dolarlık satın almayı gerçekleştirebileceği vurgulandı.
Citigroup’u suçluyor
EMI’nin 2007 yılında yapılan satışında aracı olan Citigroup’un kendilerini yanlış yönlendirdiğini iddia eden Terra yetkilileri, ”O dönemdeki satış sırasında teklifler verilirken, Cerebus Capital Management’ın da satışa dahil olacağı yönünde uyarılmıştık. Bu nedenle fiyatı artırmak zorunda kalmıştık ve 6.5 milyar dolarlık teklifle EMI’ye sahip olmuştuk. Ancak, daha sonra Cerebus’un satıştan çekilmesiyle Citigroup bizi zarara uğratmış oldu” dedi.

Haberin Devamı

Sanatçılardan ‘Bize hisse gibi baktılar’eleştirisi almıştı

EMI’nin 2007’de özel yatırım şirketi Terra tarafından alınmasını, ticaretin müzikle karıştığı gerekçesiylesanatçılar, yayımcı kuruluştan ayrılarak bunu protesto etmişti. Radiohead’in solisti Thom Yorke, “EMI’nin yeni yöneticileri müzikten anlamıyor. Bize hisse senediymişiz gibi davranıyorlar” demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!