Emekliye taksitle kömür satışına son

Güncelleme Tarihi:

Emekliye taksitle kömür satışına son
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 1998 00:00

Haberin Devamı

Bazı uyanıkların, sahte belge ibraz ederek SSK Emekli, dul ve yetimleri adına kredili kömür aldığı belirlenince emeklilere taksitle kömür satışı yasaklandı.

Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu (TKİ), işçi emekli cemiyetleri kanalıyla emeklilere sağladığı taksitle kömür olanağına son verdi.

TKİ, bu konuda SSK Genel Müdürlüğü'ne yazdığı resmi yazıda, Türkiye İşçi Emeklileri Cemiyeti'nin (TİEC), Soma ve Tunçbilek Bölge müdürlüklerine sahte belge ibraz ederek SSK Emekli, dul ve yetimleri adına kredili kömür aldıklarının saptandığını vurguladı. TKİ'nin yazısında şöyle denildi:

‘‘Bölgemizde ise SSK emekli, dul ve yetimler adına kömür alan mutemet, kömürleri hak sahiplerine vermeyip piyasaya sattığı ve bu nedenle de tutuklandıkları biliniyor. Bölgemizde meydana gelen sahte evrak düzenleme ve maddi kaybımızı tazmin etmek konusunda yasal yollara başvurulması çalışmaları sürmekte olduğundan, 1998'de 1997 yılı protokol şartlarında SSK emekli, dul ve yetimlerine kredili kömür verilmesi düşünülmüyor.’’

SSK Genel Müdürlüğü Tahsisler Daire Başkanı Celal Tozan da, TİEC'nin adının karıştığı yolsuzluk ve usulsüzlüklerden dolayı TKİ'nin aldığı kararı, üç emekli cemiyetine bildirdi. TİEC'nin adı daha önce de, üyesi olmayan işçiler adına SSK Genel Müdürlüğü'nden aidat kestirmekle ilgili usulsüzlüğe karışmıştı. Bu usulsüzlük üzerine de, SSK Yönetim Kurulu kararıyla kaynaktan aidat kesme uygulamasına son verilmiş ve TİEC milyarlarca lira kayba uğramıştı.

Tüm İşçi Emeklileri Derneği Genel Başkanı İsmail Arslan, TİEC'nin yolsuzlukları yüzünden hem aidat kesilmesi, hem de taksitli kömür olayında kendilerinin ve üyelerinin de mağdur olduğunu belirterek, ‘‘Suçun sahipleri cezalandırılacak yerde, tüm bir toplum cezalandırılıyor’’ dedi. Arslan, TİEC'nin menfaat, yolsuzluk, usulsüzlük ve sahtecilik üzerine kurulduğunu ve gerçek emeklileri temsil etmediğini savundu.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!