Emekliye promosyonlarında dikkat çeken tarih

Güncelleme Tarihi:

Emekliye promosyonlarında dikkat çeken tarih
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2017 11:33

Emekliye promosyon vatandaşların merakla beklediği konular arasında yer alıyordu. 2017 yılının başlarında bir çok emekli vatandaşın beklediği promosyon bilgileri hakkında kamuoyuna çeşitli açıklamalar yapıldı. Peki emekliye promosyon ne zaman yapılacak? İşte emeklilerin merakla beklediği detaylar

Haberin Devamı

Emekliye promosyon için geri sayım devam ediyor. 2017 yılının henüz ilk günlerinde yüz binlerce emekli vatandaşı ilgilendirecek detaylar, kamuoyu ile paylaşıldı. Emekliye promosyon kapsamında bir defaya mahsus yapılacak ödemeler, belirli periyotlarda hesaplara yatmış olacak. İşte, emekliye promosyon ne zaman yatacak sorusu karşılığında merak edilen tüm detaylar

Emeklilerin günlerdir sorduğu bu soruya yanıt, Başbakan Binali Yıldırım’dan geldi. Yıldırım, 1000 TL altında emekli maaşı alanların 300 TL promosyon ücreti alacağını söyledi. 1000-2000 TL arası emekli maaşı alanlara 375 TL, 2 bin TL üzeri maaş alanlar için ise 450 lira emekli promosyonu ödenecek. Yıldırım 11.5 milyon emeklinin 8.5 milyonunun yani yaklaşık yüzde 75'inin 1,000-2,000 TL aralığında, yaklaşık yüzde 6.5'inin 2,000 TL üzerinde, yaklaşık yüzde 20'sinin de 1,000 TL altında emekli maaşı aldığını da belirtti.

Haberin Devamı

EMEKLİ PROMOSYONLARI NE ZAMAN YATACAK?

Emekliler, maaşları için istedikleri bankayı seçebilecekler. Ancak promosyon öncelikle iki tane aktif fatura için 'otomatik ödeme talimatı' verilmesi gerekecek. İkinci şart ise kredili mevduat hesabı açtırılacak. Ya da kredi kartlarından bir tanesi kabul edilecek.  İstenirse maaşın tamamı ATM'den tek seferde ücretsiz çekilebilecek. Emekli maaş hesapları için Hesap İşletim Ücreti alınmayacak. SGK tarafından, promosyon ödemesi yapılan emeklilerin 'promosyon süresi dolmadan' başka bankaya maaş aktarımları engellenecek. Promosyon ödemeleri  sistemsel geliştirmelerin tamamlanmasını takiben, TC numarasına göre belirlenecek tarihlerde Şubat 2017’den itibaren başlayacak. Ödemeler 2017'de emeklilerin maaş aldığı takvime uygun olarak bir ila üç ay içinde yapılacak.

YAKLAŞIK 4 MİLYON EMEKLİ DE ALACAK

Maaşlarına promosyon bekleyen emeklilerin merak ettiği bir diğer konu ise promosyonların hangi bankalardan alınabileceği oldu. Promosyon anlaşması ilk etapta emekli maaşı veren kamu bankalarıyla yapıldı. Böylece maaşını Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıfbank'tan alan yaklaşık 7.5 milyon emekli promosyon alacak.

Haberin Devamı

Özel bankalar ve PTT Bank’tan da aynı şartlarda anlaşmayı imzalamaları istendi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre özel bankalardan "Biz bu promosyonu vermeyiz" diyen çıkmadı. Bu bankalar şartları kabul etmez ise 4 milyona yakın emekli Zirrat, Halk veya Vakıfbank'a geri dönüp promosyon alabilecek.

OCAK EMEKLİ MAAŞI ZAMMI NE KADAR OLMUŞTU?

SSK ve Bağ-Kur emeklileri, her yılın Ocak ve Temmuz aylarında bir önceki 6 aylık dönemde gerçekleşen enflasyon oranında zam alıyor. Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte Ocak ayı emekli maaşı zaamı belli oldu. Peki, emekli maaşı zammı ne kadar oldu? Sayıları 9 milyonu aşan SSK ve Bağ-kur emeklisinin maaşlarına Ocak ayında yapılacak zam oranı 4.9 olarak belirlendi.

Haberin Devamı

Enflasyon, Temmuz’da yüzde 0,45 artarken, Ağustos’ta 0,29 düşmüştü. Eylül’de yüzde 0,18, Ekim’de yüzde 1,44, Kasım’da ise yüzde 0,52 ve Aralık'ta da yüzde 1.64'lük yüksek artışla 6 aylık enflasyon yüzde 4.73 oldu. Oysa hükümet 2017 programında, 6 aylık enflasyonun 3.73 gerçekleşeceğini tahmin etmişti.

BAKMADAN GEÇME!